Sobotné dialógy RTVS sa menia na MONODRÁMU! Dnešný sólista: Eduard Heger
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Pomaly ale iste boli Slováci donútení uvedomiť si, že médiá hlavného prúdu posledný čas neprinášajú nič iné, iba propagandu. Opozičné názory sú vo vysielaní neprijateľné, Rada pre mediálne služby ide trestať za rozhovor s vraj "neobjektívnym" svetoznámym ekonómom Sachsom, koalícia si dokonca môže vybrať alebo odmietnuť partnera do diskusie a v posledných týždňoch sa nám diskusie a dialógy menia na sólové výstupy predstaviteľov dočasnej vlády bez oponenta! A, žiaľ, oponentom nie sú ani novinári. Tí sa zmenili na pritakávačov. Tak sme si aj v sobotu 12. 3. vypočuli na obed vo verejnoprávnom telerozhlase predvolebný prejav dočasne povereného premiéra, dočasne povereného ministra financií, dočasne povereného ministra zdravotníctva a najnovšie aj lídra strany Demokrati, Eduarda Hegera.

Strana Demokrati podľa Hegera nie je stranou OĽANO 2

Po mojej vízii nebol v hnutí OĽANO dopyt, vyhlásil poverený predseda vlády Eduard Heger v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Zdôvodnil tak, prečo sa namiesto odchodu nepokúsil stať predsedom hnutia a nahradiť tak Igora Matoviča. „Preto som so svojou víziou išiel budovať nový politický projekt Demokrati,“ dodal Heger.

Predseda vlády zároveň odmietol, že by založenie novej strany koordinoval s Matovičom. „Toto určite odmietam,“ vyhlásil. Zdôraznil však, že svoj odchod Matovičovi otvorene komunikoval. Projekt demokrati podľa vlastných slov na začiatku tvoril primárne s povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom, neskôr sa pridali iní. „Demokrati nie sú stranou OĽANO 2 ,“ uzavrel.

Chcú robustnú stranu

Jeho strana Demokrati intenzívne rokuje s viacerými politickými subjektami. Medzi inými aj s Jurajom Šeligom zo strany Za ľudí ako aj so zvyškom strany. Chystajú sa rokovať aj s Mikulášom Dzurindom aj so stranou Jablko Luciou Ďuriš Nicholsonovou. „Naša strana tu nie je len na najbližšie voľby, sme tu na desiatky rokov, chceme ju vybudovať robustnú,“ skonštatoval. „Keď sa demokrati požierajú, tak je demokracia ohrozená a Slovensko trpí,“ dodal.

Prieskumy a samé prieskumy... Dokedy z nás občanov budete robiť totálnych idiotov?
Prieskumy, prieskumy... už začínate byť na srandu. Ešte stále šálite národ. Pýtam sa, dokedy si z nás občanov budete robiť totálnych idiotov. A dokedy si to ešte od vás necháme...? Nielen Karol Farkašovský (SNS) si všimol, že s prieskumami o... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

O Pellem bez Pelleho

Takmer počas celej hodinovej relácie sa Heger neustále vracal k lídrovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu. Verí, že jeho strana Demokrati vie získať aj podporovateľov strany Hlas-SD. Povolebnú spoluprácu s touto stranou, rovnako ako aj so stranami Smer-SD, republika, ĽSNS a SNS, Heger vylúčil.

„Máme dosť mesiacov na to, aby sme vedeli osloviť voličov. Rozdiel medzi nami a stranou Hlas-SD je v hodnotách a v našom morálnom kompase. Nikto z nás nedisponuje majetkom, ktorý nevie preukázať ako získal,“ vyhlásil.

Narážal na Pellegriniho, ktorý podľa neho nevie vysvetliť za čo si kúpil byt na nábreží v Bratislave. „Z platu premiéra a poslanca si takýto byt neviete kúpiť,“ vyhlásil. „Neviem si predstaviť s takýmto človekom sedieť vo vláde,“ dodal.

Pellegrini v roku 2018 kúpu bytu vysvetľoval aj na parlamentnom výbore pre nezlučiteľnosť funkcií. Tvrdil, že v minulosti mal dobré príjmy, s kúpou mu mali pomôcť aj jeho rodičia. Hegerovi však jeho vysvetľovanie nestačí.

Kritizoval aj Pellegriniho nejednoznačný postoj k očkovaniu proti koronavírusu, nejednoznačný postoj k obrannej dohode s USA, nejednoznačný postoj k úradníckej vláde, nejednoznačný postoj k MiG-om....jednoducho Pellegriniho Heger očividne nemá rád a venoval tomu takmer celú reláciu.

Keby odišiel z OĽANO skôr, nastal by podľa Hegera horší scenár

Poznamenal, že ak by sa klub OĽANO rozložil ešte v lete, tak by celá jeseň bola politicky nestabilná. Zároveň poukázal, že ak by sa hnutie rozpadlo v tom čase, koalícia by mala ešte menej hlasov, ako mala v menšinovej vláde. "Čiže tá menšinová vláda a menšinová koalícia bola na jeseň kompaktná," dodal.

Toľko teda o strane Demokrati. Ak sa však poslucháči chceli v Slovenskom rozhlase dozvedieť nebodaj aj niečo o problémoch, ktoré väčšinu z nich tápia - vysoké ceny potravín, energií, pohonných hmôt, inflácia, dôchodky, platy, pomoc štátu poľnohospodárstvu, priemyslu, občanom.... Tak o tom ani ŤUK. Hlavne, že máme DEMOKRATOV!

Ľubica Laššáková, Peter Pellegrini, foto: FB/Ľubica Laššáková

Laššáková: HEGER ZNEUŽÍVA VEREJNOPRÁVNY PRIESTOR BEZ OPONENTÚRY NA ÚTOKY A LŽI!

Tento útok na svojho lídra si všimla aj hlasáčka Ľubica Laššáková. "Spôsob, akým zneužíva odvolaný premiér E. Heger verejnoprávny priestor, je priam zarážajúci. Celú reláciu Sobotné dialógy v Slovenskom rozhlase využil na brýzganie voči lídrovi HLASu - bez kvalifikovanej oponentúry. Politik, ktorý vykrikuje o dodržiavaní pravidiel, korektností a rešpektu, využíva reláciu na útočnú propagandu a šírenie klamstiev," uviedla na sociálnej sieti.

Podľa nej je na zamyslenie, či odvolaný premiér, ktorý si založil novú stranu, má právo využívať tento priestor vo verejnoprávnom médiu bez oponentúry. Zjavne je čas, aby sa RTVS nad tým zamyslela, alebo aspoň použila kvalifikovanú a odborne zdatnú oponentúru. "Nechať rozprávať E. Hegera čo chce a ako sa mu chce, je totiž aj po profesionálnej stránke neprípustné," dodala Laššáková.

Prezidentský kandidát Ján Drgonec: Štát, ktorý riadia hlupáci, sa zvonka ovplyňuje ľahšie (VIDEO)
Ústavný právnik Ján Drgonec vydáva knihu Jedného geja do každej domácnosti. Nie je to však jediná novinka v jeho živote – v uplynulých dňoch ohlásil kandidatúru na post prezidenta SR. Emeritný ústavný sudca už po niekoľkýkrát upozornil, že Ústava... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik