Hlas ľudu: Čo sudičky EDOVI do kolísky dali
10 | 03 | 2023 I Mária Škultétyová

Hlas ľudu, Mária Škultétyová o tom, ako krajina mala svojho vladára, ako sa na scéne objavili klamári. O tom, ako sa pošpinená a tehotná strana OĽaNO rozsypala pre Hlavný denník.

Bola raz jedna krajina. Žili v nej slušní aj menej „slušní“ ľudia. Ľudia takí aj onakí. Dobrí aj nedobrí. Niektorí jej ani na meno prísť nevedeli. My ju volajme Slovensko. Lebo tak je.  Ľudia, čo v nej žili, Slovákmi sa menovali.

Krajina mala svojho vladára

Keď vládol  istý zbojník Robin, „slušní“ si povedali, že dosť! Že už dlho vládne a že už ho nechcú. Hovorili o ňom samé nepekné veci. „Robina treba dať dolu. To on môže za smrť Janka a Marienky,“ roztrubovali po celej krajine.  Aj šibenice mu stavali. Ako Jánošíkovi.  Len obesiť a obesiť!

Na scéne sa objavili klamári

Jeden sídlil v Kozom paláci. Palác dostal meno po slávnej koze, ktorá tam vraj s vládcom v láske a svornosti prebývala. Ľudia si mysleli o tom svoje. Škoda len, že tento  podtatranský zlodej pozemkov nenávidel Robina. A tak spolu so „slušnými“ organizoval prevrat. Iný klamár, hovorme mu hoci Bambuľo, obetoval vlastnú mať pre svoj prospech. Poslal ju jazdiť na starej kobyle, aby vraj dokázala nemožné. A veru aj dokázala. Jazdila krížom aj krážom po krajine a najazdila toľko kilometrov ako na tryskáči.

Blázon to bol, šašo

Robil také šašoviny, že sa ľudia od smiechu pučili a podaktorí sa  až za bruchá chytali. Ale boli aj takí, čo ho dobre prekukli. Hovorili, že je to číry blázon. Že krajinu na mizinu privedie. Raz tento šašo dokonca prekročil hranice domoviny a Slovákom poslal lepkavý pozdrav z Francúzska.

Prostoduchý a, povedzme, že aj hlúpy národ, sadol mu na lep

Robina odvrhol a jeho  si vybral za nového vládcu. Aj v Kozom paláci nastala malá zmena. Na trón sa posadila vládkyňa, ktorá síce rozumela smradľavým skládkam, ale nerozumela ľuďom tejto krajiny. Či koza  ostala, alebo odišla na východ, o tom táto  rozprávka nevie.

Ale aby sme vladárke nekrivdili, treba povedať aj to, že veľmi citlivo vnímala. Bytostne sa jej dotýkalo najmä to, čo sa týkalo jej bytosti a bytostí  v jej srdiečku.  Citlivé vnímanie môže aj za to, že  bez gule vedela predpovedať. Žiaľ, jej predpoveď,  že ľudia v tejto krajine sa nebudú báť umierať, sa vrchovatou mierou naplnila. Ktovie, či to nebola len zlá bosorka, prezlečená do pekných šiat. Všetko je možné. Možné je aj to, že  sa dobrotivý pánbožko na ľudí nahneval za všetko zlo, čo sa po svete rozmohlo. Lebo  pravda je, že svet a Slovensko zasiahla obrovská epidémia. Bambuľo hovoril, že to je pliaga hnusná.

Ľudia zomierali a hókus-pókusy bosoráka Bambuľu nezaberali

Varil  svoje jedovaté bosorácke byliny, pričom zaklínal a preklínal všetkých zlodejov a mafošov. Išiel im po krku a zatváral ich do basy.  Mal takú silu, že rozkazoval vetru a dažďu, bacharom, sudcom, ministrom  aj policajtom.  Dokonca aj slnko vychádzalo  a zapadalo na jeho povel.

To je tak, keď z blázna spravíš vládcu a z h...a lekvár

Chcel byť mocnejší ako pánboh. Možno preto sa ten hore  naňho nahneval. Jeho povesť upadala, ale on sa rehotal ako blázon. Kul pikle a vymýšľal. V tom sa vyznal. Abraka- dabra, postavil sa k hrncu s bosoráckymi zelinami a povedal si: „ Keď sa to podarilo Smerohlasu, abraka- dabra, aj nám sa to podarí. Abraka- dabra! Ľudia nás budú milovať a z ich vôle budem kráľom až naveky.“

Podarilo sa, pošpinená a tehotná strana OĽaNO sa rozsypala

Strana porodila. Narodila sa DEMOKRACIA. Tí, čo stáli pri pôrode,  dali jej  novorodencovi toto vznešené ženské meno. Ale v kolíske ležalo neduživé chlapča. Hop, rozprávočka, postoj! Čosi tu nie je s kostolným poriadkom. Je to vôbec  chlapec? Alebo sa narodilo tretie pohlavie?

Aby sme to ešte viac nezamotali, radšej to ukončime.

Kde sa vzali, tu sa vzali, nad  kolískou tri sudičky stáli

Jedna vraví: „ Milý Edo, blahoželáme ti k zvoleniu za predsedu strany!“

Druhá vraví: „Ľudia z OĽaNO ti vždy verne držali chrbát, preto ti najmä prajeme, aby si takýchto ľudí našiel aj inde.

Tretia so zdvihnutým ukazovákom vraví: „A nezabudni, hráme fér plej!“

Milý čitateľ,

je nesporné, že predpovede sudičiek znejú ako reálna veštba bosoráka Bambuľu a jeho dvoch bosoráckych učňov. Čo si z toho vyberieš a ako si vysvetlíš slová veštby, to už rozprávka nechá na teba. 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik