Zomrel jeden z kľúčových obžalovaných v kauze Dobytkár
09 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Zomrel jeden z kľúčových obžalovaných v kauze Dobytkár. V stredu (8. 3.) zomrel Ľubomír Kropil, obžalovaný z korupčnej kauzy Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. TASR informáciu potvrdil jeho advokát Rastislav Urbáni. Upozornili na to Hospodárske noviny.

V kauze rozkrádania a úplatkárstva pri získavaní eurofondových dotácií na Pôdohospodárskej platobnej agentúre bol Ľubomír Kropil jedným z kľúčových obžalovaných. Ľubomír Kropil, ktorý sa na posledných pojednávaniach pre chorobu nezúčastňoval, ale dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti, vypovedal naposledy ešte vlani v júni minulého roka. Nevyužil ani jednu z možností vyhlásenia o vine či nevine. Tvrdil, že nelegalizoval žiadne finančné prostriedky z trestnej činnosti, úplatky neprijal. Priznal len nepriamu korupciu, respektíve podplácanie za schválené dotácie. Na otázky prokurátora a obhajcov odmietol vtedy reagovať pre zlý zdravotný stav.

Orbán hovorí, že má záujem na udržiavaní vzťahov s Ruskom
Orbán hovorí, že chce udržiavať vzťahy s Ruskom, ale nie je si istý, či to bude možné Obnovenie väzieb EÚ s Ruskom v budúcnosti je pochybné, Maďarsko má záujem udržať si ich čo najdlhšie, ale nie je isté, či sa to v budúcnosti podarí, povedal... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme