Výzva županov pre MZ: MUSÍTE ZAČAŤ OKAMŽITE FUNGOVAŤ! Zdravotníctvo je pred kolapsom
09 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Ministerstvo zdravotníctva musí zažať okamžite fungovať! Takouto výzvou apelujú župani Bratislavského a  Banskobystrického kraja na rezort zdravotníctva, ktorý má pod palcom dočasne poverený premiér Eduard Heger. Zdá sa totiž, že popri PR svojej novovzniknutej strane akosi zabúda na Slovensko a svoje povinnosti.

"Spoločne s banskobystrickým županom Ondrejom Lunterom vyzývame vládu, aby začala konať," píše na sociálnej sieti predseda BSK Juraj Droba.

Zdravotníctvo pred kolapsom

Slovenské zdravotníctvo je podľa Bratislavského a Banskobystrického kraja tri týždne od kolapsu. Predsedovia dvoch žúp tvrdia, že podpora pre všeobecných lekárov z plánu obnovy nefunguje, nevie sa, či ministerstvo zaručí pokračovanie doplnkových programov a dve veľké združenia ambulantných lekárov (Asociácia súkromných lekárov a Zväz ambulantných lekárov) sa so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a s Dôverou dohodli na zmluvách len do konca marca.

"Rezort je bez vedenia v kritickom čase - zdravotníctvo je pred kolapsom. Nefunguje komunikácia ani procesy, v neistote sú zdravotníci aj pacienti. Práve tí to momentálne cítia najviac (nedostupnosť zdrav. starostlivosti, poplatky atď.)," upozorňuje župan.

VIDEO Naď: MiG-y na Ukrajiny POŠLEME spoločne s Poľskom
Poľsko je pripravené poskytnúť Ukrajine svoje stíhačky typu MiG-29, uviedol v stredu poľský prezident Andrzej Duda. Informovala o tom tlačová agentúra PAP. Minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti uviedol, že Poľsko "oficiálne súhlasí, aby... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Valí sa veľký problém

"Nakopilo sa to a upozorňujem, že sa na nás valí veľký problém. Treba konať. Ministerstvo zdravotníctva musí okamžite začať fungovať," uzavrel Droba.

Droba povedal, že v zdravotníctve nefunguje komunikácia ani procesy. Sľuby, ktoré dostala samospráva a občania od ministerstva zdravotníctva, sa podľa neho doteraz nenaplnili a zdravotníci, nemocnice a najmä pacienti sú už niekoľko mesiacov v neistote.

V stredu 1.3. Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) po rokovaní vlády oznámil, že končí vo funkcii ministra zdravotníctva. Deň na to prezidentka Zuzana Čaputová jeho rezignáciu prijala. Rezort dostal na starosti dočasne poverený premiér Eduard Heger, ktorý šéfuje zároveň aj ministerstvu financií a najnovšie predstavil aj novú stranu Demokrati.

Fico prekukol Matovičovu hru: Hegerov zlepenec DEMOKRATI sú Matovičova objednávka (VIDEO)
Predstavitelia strany SMER – slovenská sociálna demokracia na tlačovej besede reagovali na vznik novej politickej strany Demokrati, ktorej predsedom bude súčasný odvolaný premiér Heger. Skonštatoval, že nikto nepochybuje, že strana Demokrati je... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik