Blížiace sa prezidentské voľby
09 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Prezidentské voľby nás čakajú až v roku 2024 a ich presný termín ešte nie je známy. Prieskumy sa však s krátiacim sa časom budú rozhodne pribúdať. Rovnako, ako aj možní kandidáti, o ktorých bude verejnosť diskutovať.

V nedávnom prieskume, ktorý pre TV noviny vykonala agentúra Focus prekvapilo niekoľko mien. Medzi tými, ktorých by ľudia radi videli na poste, ktorý aktuálne zastáva Zuzana Čaputová, sa vyskytlo aj meno spisovateľa a bývalého diplomata, Jozefa Banáša. Ten v tom však má jasno a presne vie, či mieni kandidovať.

Víťazka – to vážne?

Ak by kandidovala Zuzana Čaputová, podľa agentúry Focus by ju volili hlavne voliči jej materskej strany Progresívne Slovensko, ale výraznú podporu má aj u voličov OĽaNO, SaS, KDH či Sme rodina. V priemere by tak získala cez 18 percent hlasov opýtaných voličov.

Na ďalších priečkach sa umiestnili Peter Pellegrini (Hlas-SD), ktorého by volilo 6 percent Slovákov, Robert Fico (Smer-SSD) získal v prieskume podporu 5,4 percenta Slovákov.

PRIESKUM! KOHO CHCÚ SLOVÁCI NA POST HLAVY ŠTÁTU
Agentúra Focus uskutočnila prieskum, v ktorom sa pýtala od respondentov, akú žijúcu osobnosť by chceli na poste prezidenta či prezidentky Slovenska. Prieskum verejnej mienky pre TV Markíza sa uskutočnil v dňoch od 1.2. do 8.2. na vzorke 1017... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zuzana Čaputová, foto: FB/Zuzana Čaputová

Aj Banáš v prieskume

74-ročný spisovateľ a bývalý diplomat Jozef Banáš by v tomto prieskume získal 1,2 percenta hlasov opýtaných voličov.

„Nemám žiadnu politickú ambíciu, mám ambíciu robiť radosť ľuďom knižkami,“reagoval prozaik. Ten sa k politike rozhodne vrátiť nemieni a tento prieskum na tom nič nezmení.

„Zemiaková“ medaila

Bývalý minister spravodlivosti a predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin pod svoju kandidatúru už začal zbierať podpisy. Svoju opätovnú kandidatúru potvrdil 23. februára a v prieskume Focusu by získal 2,5 percenta z 1017 respondentov.

Harabin potvrdil, že chce opäť kandidovať na prezidenta
Bývalý šéf Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin bude opäť kandidovať na prezidenta. Potvrdil to pre portál Aktuality.sk. Harabin, kandidoval v prezidentských voľbách aj v roku 2019. Získal vtedy 300-tisíc hlasov a skončil... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Pellegrini rieši iné veci

Medzi možnými kandidátmi na prezidentský post sa objavil aj Peter Pellegrini. Ten má momentálne plné ruky práce s prípravou strany Hlas-SD na predčasné parlamentné voľby.

„Prezidentskými voľbami sa zatiaľ zaoberajú najmä médiá. Samotný prieskum však potvrdzuje, že občania túto otázku dnes ešte neriešia a trápia ich úplne iné, skutočné problémy,“ odkázal pre Plusku po svojej hovorkyni, Patrícii Medveď Macikovej.

FOTO TASR - Martin Baumann | Kedysi spolustraníci, dnes nateraz rivali Robert Fico a Peter Pellegrini by podľa Danka mali zahodiť egá a spolupracovať

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik