Zrážku s osobným vlakom v Kysuckom Novom Meste neprežil 82-ročný muž
08 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Zrážku s osobným vlakom na chránenom železničnom priecestí v Kysuckom Novom Meste neprežil v stredu 82-ročný muž. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková.

Doplnila, že muž mal vstúpiť na železničné priecestie v čase, keď boli spustené závory priecestného zabezpečovacieho zariadenia, vo vzdialenosti asi 50 metrov pred vlakom. "Z uvedeného dôvodu rušňovodič vlaku, aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia, už zrážke nedokázal zabrániť. Pravou prednou časťou hnacieho koľajového vozidla došlo k zachyteniu muža, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Poverený príslušník oddelenia Železničnej polície PZ Žilina začal podľa nej trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Ursula von der Leyen militaristicky zneužila MDŽ
Všetko sa dá ideologicky zneužiť a využiť. Majsterkou v tejto disciplíne je predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Či už ide o vakcíny, alebo vojnu, ide si za "svojim". Najnovšie ...von der Layen spojila sviatok Medzinárodného dňa... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik