Nepotrebujem ísť do Kyjeva!
09 | 03 | 2023 I Milan Laca

Predseda Snemovne reprezentantov USA odmietol Zelenského pozvanie prísť na Ukrajinu.

Prezident Volodymyr Zelenskyj pozval na návštevu Ukrajiny predsedu Snemovne reprezentantov USA, republikána Kevina McCarthyho. Ten to však odmietol s tým, že cestu nepotrebuje na rozhodovanie o pomoci Kyjevu.

Nemusí, vie svoje

Ako píše " European Truth ", s odvolaním sa na  CNN,  v rozhovore odvysielanom v televízii  Zelenskyj pozval McCarthyho na návštevu Ukrajiny, aby na vlastné oči videl, čo sa tam deje. "Pán McCarthy by sa sem mal prísť pozrieť, ako pracujeme, čo sa tu deje, čo s nami  vojna urobila, za čo ľudia teraz bojujú, kto teraz bojuje. A potom si môže vyvodzovať svoje domnienky," povedal Zelenskyj.

Zarobené na škandál? Ukrajina má problém
Politico: Ministri obrany EÚ na dnešnom stretnutí v Štokholme budú diskutovať o plánoch spoločného obstarávania zbraní so šéfom zahraničných vecí Josepom Borrellom. Diskusie však majú byť zatienené novými správami o podvodných explóziách v Baltskom... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Odmietol

McCarthy v komentári pre CNN povedal, že neplánuje navštíviť Ukrajinu. Kritizoval prezidenta Joea Bidena za to, že nekonal dostatočne rýchlo, aby pomohol Kyjevu. "Dovoľte mi veľmi jasne povedať, čo som vyhlásil - žiadne neobmedzené kontroly, dobre? Takže z tohto pohľadu nemusím ísť na Ukrajinu, aby som pochopil, kde je neobmedzená kontrola a kde nie," zdôraznil predseda Snemovne reprezentantov. Budem naďalej dostávať spravodajské a iné správy, ale nemusím ísť na Ukrajinu alebo do Kyjeva, aby som to videl. A môj postoj bol vždy taký, že nebudem vypisovať neobmedzený šek na nič,“ dodal McCarthy.

Musí zvažovať

Ako predseda Snemovne reprezentantov, musí McCarthy brať do úvahy rozdielne názory v rámci svojej Republikánskej strany na poskytovanie dodatočnej pomoci Ukrajine. Hoci v Kongrese existuje podpora oboch strán pre Kyjev, niektorí republikáni v Snemovni reprezentantov vyzývajú na ukončenie ďalšej vojenskej a finančnej pomoci.  

Západ zmenil taktiku pomoci Ukrajine
The Economist: Západné dodávky zbraní do Kyjeva sa zmenili z potoka na rieku Západ urýchlil dodávky zbraní a vojenského materiálu na Ukrajinu v rámci príprav Kyjeva na protiofenzívu, informoval The Economist . „Bod zlomu nastal 20. januára na... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik