Kadyrov o krádeži koňa: Zazou je obeťou sankcií
08 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov v stredu označil svojho koňa Zazoua, ukradnutého v Česku, za prvú obeť sankcií, ktoré zaviedol Západ už v roku 2014 v reakcii na ruskú anexiu ukrajinského polostrova Krym. Hodnotu koňa vyčíslil na najmenej desať miliónov dolárov (približne 224 miliónov Kč).

Prednedávnom česká polícia prijala oznámenie, že v noci z piatka na sobotu bol zo stajne v Krabčiciach na Litoměřicku odcudzený kôň, ktorého hodnota dosahuje takmer štyristotisíc Korún českých, čo podľa Kadyrova nie je pravda. Ten hovorí o vyššej hodnote zvieraťa, no upozorňuje na fakt, že pri vyspelosti, akou sa česká polícia hrdí, nie je možné vypátrať zlodejov. Podľa Kadyrova je jeho kôň obeťou západných sankcií voči Rusku, ako aj jeho osobe.  

Chovný žrebec

Zatiaľ neznámi zlodeji odstránili z posuvných dverí stajne istiacu reťaz s karabínou a chovného žrebca odviedli. Šestnásťročný hnedák má na čele biely znak v tvare nepravidelnej hviezdy. Bielu má aj časť pravej zadnej nohy.

Kadyrov chce vlastnú armádu!
Kadyrov hovorí o plánoch na vytvorenie vlastnej súkromnej vojenskej spoločnosti. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov oznámil svoj zámer vytvoriť súkromnú vojenskú spoločnosť, keď skončí prácu v štátnej službe. Napísal to na svojom kanáli... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Milan Laca

Rozhorčený Kadyrov

„Je škoda, že krásne a ušľachtilé zviera trpí. Trápim sa, že by sa Zazou mohol dostať do nesprávnych rúk,“uviedol v stredu Kadyrov na sociálnej sieti  Telegram.

Kadyrov sa vo svojom vyjadrení na internete pozastavil nad tým, ako koňa, na ktorého boli uvalené sankcie, mohli tak ľahko ukradnúť neznámi páchatelia z podľa neho odľahlej a nestráženej farmy.

„Kde je zabezpečenie a strážna služba? Kde je hrdinská polícia s demokraticky účinnými a vyspelými metódami pátrania? U nás v (autonómnej) republike je možné nechať auto cez noc otvorené a tu si niekto odvedie sankcionovaného koňa a strážcovia zákona sa o tom dozvedia po niekoľkých dňoch,“ rozčuľoval sa Kadyrov, ktorý v našich zemepisných šírkach vôbec nemá dobrú povesť pre to, čo sa v Čečensku dialo.

Zazoua si cení na viac

Kadyrov sa v stredu tiež ohradil proti znižovaniu hodnoty svojho koňa. Hodnota, vyčíslená českou políciou v prepočte na 18-tisíc dolárov, je podľa neho umelo znížená a súvisí vraj „s akýmisi finančnými machináciami“, veď „Zazou stojí najmenej desať miliónov dolárov“.

Zdôraznil, že neverí na náhody a neverí ani v existenciu zlodejov, ktorí sú natoľko hlúpi, aby ukradli koňa zo sankčného zoznamu, a takí šikovní, aby ich polícia nevypátrala. Server  Jezdci.cz  uviedol, že žrebca menom Zazou kúpil Kadyrov v roku 2012. Celkom absolvoval 36 dostihov, deväťkrát zvíťazil, čím získal viac, ako milion dvestotisíc eur.

Kadyrov očakáva, že do konca roka dobyje Kyjev! Pokračovať chce v Poľsku
Vodca Ruskej autonómnej republiky Čečensko očakáva, že kremeľské sily dobyjú Kyjev do konca roku 2023. A keď bude Ukrajina porazená, chce napadnúť Poľsko, informuje portál Breitbart. Ramzan Kadyrov, ktorý sa v polovici 90. rokov zúčastnil na... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme