Trestné činy z nenávisti proti Rusom narastajú! Odnášajú si to najmä deti
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V Spojenom kráľovstve narastá počet protiruských trestných činov z nenávisti! Medzi obeťami sú najmä školopovinné deti, informuje Breitbart.

Vysielateľ Sky News predložil žiadosti o slobodu informácií všetkým teritoriálnym policajným silám v Spojenom kráľovstve – celkovo vyše 40 – s otázkou o „zločinoch z rasovej nenávisti“ a podobných incidentoch týkajúcich sa ruských ľudí od minulého februára, keď prezident Vladimir Putin oznámil svoju špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine.

Iba 14 zo síl však poskytlo čísla, pričom desiatky buď neodpovedali, tvrdili, že informácie neboli zaznamenané, alebo – ako v prípade londýnskej Metropolitnej polície, najväčšej jednotky vo Veľkej Británii – príliš nákladné na získanie, a preto oslobodené od zákona o slobode informácií.

Šikanovanie už na základných školách

Napriek tomu informácie, ktoré poskytlo niekoľko síl, ktoré reagovali, naznačujú, že došlo k výraznému nárastu protiruských akcií, pričom charitatívna organizácia Victim Support sa zhodla na tom, že zaznamenala „nával“ incidentov, z ktorých niektoré zahŕňali „šikanovanie súvisiace s nenávisťou na základných školách"

„V prípade detí a dospelých sa dosť často hovorí o tom, že: 'Choď späť domov',“ vysvetlila manažérka operácie Victim Support pre zločiny z nenávisti Becca Rosenthalová.

Niektoré incidenty, na ktoré upozornila Sky News, zahŕňali reštauráciu v Londýne, ktorá bola vystavená hrozbám v štýle „zavri svoju reštauráciu, alebo to urobíme my“ a „ruské prasatá“.

Čína varuje USA: Smerujeme k nevyhnutnému konfliktu s USA a posilňujeme vzťahy s Ruskom!
Čínsky minister zahraničných vecí varuje pred možným konfliktom s USA a víta vzťahy s Ruskom! Na tlačovej konferencii Qin Gang pokarhal Washington za jeho politiku na Taiwane a incident s balónom, pričom ocenil vzťah Pekingu s Ruskom, informuje... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Trestné činy z nenávisti

Iné sa zdajú byť vážnejšie, keď sily zaznamenávajú zločiny vrátane napadnutia spôsobujúceho skutočné ublíženie na zdraví, rasovo motivovaného napadnutia alebo bitia, poškodzovania, trestných činov a rasovo priťažujúceho obťažovania.

Okrem zmienky o „šikanovaní ruských detí súvisiacej s nenávisťou“ Becca Rosenthal z Victim Support uviedla, že niektorí ľudia sa stali obeťami v mylnom presvedčení, že sú Rusi – a že bola spozorovaná aj určitá „protiukrajinská rétorika“".

Britské ministerstvo vnútra, vládne oddelenie so širokou zodpovednosťou za políciu, kontrolu hraníc a národnú bezpečnosť, sa vyjadrilo: „Trestné činy z nenávisti sú metlou na komunity v celej krajine. Neodráža to hodnoty modernej Británie."

Ďalej dodali, že „nárast prípadov bude pravdepodobne do značnej miery spôsobený zlepšeniami v policajnej evidencii“ – večná odpoveď oddelenia a vedúcich policajných dôstojníkov vždy, keď sa objavia dôkazy o zvýšenej kriminalite, a je úplne v rozpore so skutočnosťou, že zaznamenávanie v tomto prípade zjavne nie je obzvlášť dobré, keďže len 14 z vyše 40 policajných síl dokázalo získať nejaké údaje.

Výhovorka o plynovode sa našla
EK vylúčila možnosť vyšetrovania teroristických útokov na Nord Stream v Haagu. Explózie na plynovode Nord Stream nebude vyšetrovať Medzinárodné centrum v Haagu, vyhlásil na brífingu v Bruseli hovorca Európskej komisie Christian... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik