Rezort vnútra verzus Slovenská inšpekcia životného prostredia
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ministerstvo vnútra SR zásadne nesúhlasí s akýmkoľvek presunom policajtov do Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP). Počítalo sa s tým v rámci Koncepcie boja proti environmentálnej protiprávnej činnosti. Pre TASR to uviedla Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PPZ).

Policajný zbor podľa Hrabovskej nedisponuje kapacitami na presunutie. Zároveň žiadny policajt, aktuálne zaradený na odbore odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality PPZ, neprejavil o presun záujem.

"Je potrebné uviesť, že presun policajtov podľa návrhu by bol zároveň v rozpore s plánom obnovy a odolnosti Európskej únie. Doposiaľ teda neprišlo k žiadnemu presunu policajtov," povedala Hrabovská. Doplnila, že presunutím by sa vytvoril duplicitný orgán činný v trestnom konaní k existujúcemu odboru, ktorý pôsobí v rámci štruktúry policajného zboru. Rezort vnútra tiež v pripomienkach adresoval organizačné, právne, logistické a najmä ekonomické dôvody.

Vytvorenie vyšetrovacej zložky SIŽP vyplýva z Koncepcie boja proti environmentálnej protiprávnej činnosti. SIŽP by sa mala transformovať na Inšpekciu životného prostredia SR. Udiať by sa tak malo v júni 2023. Cieľom má byť posilnenie jej postavenia, pôsobnosti a právomocí.

VIDEO Fico prezidentke: Ak si chcete zachovať zvyšky dôstojnosti, ODVOLÁTE KÁČERA!
Najvyšší diplomat sa vyfarbil! Povalený minister zahraničia Rastislav Káčer spolu s odvolaným ministrom obrany Jaroslavom Naďom v Michalovciach prerazil ďalšie dno. V diskusii O vojne na Ukrajine dokonca Naďa tromfol! „Naši velikáni by sa z vás... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik