Nové kreslo pre Ursulu
08 | 03 | 2023 I Milan Laca

La Repubblica: USA považujú kandidatúru šéfky EK na post generálneho tajomníka NATO za prioritu.

Washington považuje šéfku Európskej komisie  Ursulu von der Leyenovú za prioritnú kandidátku na post generálnej tajomníčky NATO, informovali  rímske noviny la Repubblica .
Chcela by...

Korešpondent talianskych novín  v Bruseli v tejto súvislosti upozorňuje, že šéfke  EK by neprekážalo opätovné zvolenie na terajší post, avšak ako záložnú možnosť zvažuje aj príležitosť viesť Severoatlantickú alianciu. Táto možnosť sa stáva čoraz reálnejšou vďaka pozícii americkej vlády.

Maďari o švédskom vstupe do NATO: Podporíme vás, ale nešírte tie LŽI!
Delegácia z Maďarska v utorok po stretnutí s predsedom švédskeho parlamentu uviedla, že podporuje žiadosť Švédska o členstvo v NATO. Predstavitelia maďarského parlamentu prišli do Švédska, aby vyriešili to, čo maďarská vládna strana nazvala... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková
Prekvapenie
"Je to ona, kto sa stáva skutočným nečakaným prekvapením Washingtonu v prípade nástupcu Jensa Stoltenberga. Táto operácia, spustená pred niekoľkými týždňami, by mohla narušiť všetky schémy, ktoré európske politické kruhy pripravovali v predvečer budúcoročných volieb," poznamenáva la Repubblica.
Biden navrhuje

Rozhodnutie predĺžiť o rok mandát súčasného generálneho tajomníka NATO Stoltenberga v súvislosti s konfliktom na Ukrajine,  bolo podľa denníka v podstate vysvetlené nedostatočnou dohodou na kandidatúre budúceho šéfa aliancie. "Prezident USA Joe Biden  už dlho dáva najavo, že nadišiel čas, aby sa prvá žena stala generálnou tajomníčkou aliancie. Podľa jeho názoru má von der Leyenová ten správny životopis a charakteristiky pre túto úlohu. 

Že by problém?

La Repubblica zdôrazňuje, že takéto riešenie „by bolo ideálne pre Američanov“, no zároveň naznačuje, že von der Leyenová musí dokončiť svoj päťročný mandát na čele Európskej komisie, ktorý sa skončí v lete 2024. V tejto súvislosti Biely dom zvyšuje tlak, aby presvedčil Stoltenberga súhlasiť s ďalším predĺžením jeho funkčného obdobia, uzatvára denník.

Čína varuje USA: Smerujeme k nevyhnutnému konfliktu s USA a posilňujeme vzťahy s Ruskom!
Čínsky minister zahraničných vecí varuje pred možným konfliktom s USA a víta vzťahy s Ruskom! Na tlačovej konferencii Qin Gang pokarhal Washington za jeho politiku na Taiwane a incident s balónom, pričom ocenil vzťah Pekingu s Ruskom, informuje... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik