Prichádza cirkus Pavel, lístky sú už v predaji
08 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Pamätáte sa? Po meste jazdila dodávka s tlampačom, z ktorého sa ozývalo "prichádza cirkus Aleš, lístky sú už v predaji na Centrálnom trhovisku". Aj preto zaujala správa v istom mainstreamovom titule, že "prichádza prezident Pavel, lístky na neho a Čaputovú sú už v predaji" A nie, naozaj nikoho nebudeme zaťažovať generálom Severoatlantickej aliancie Petrom Pavlom. Ani nikomu vnucovať na neho lístky v štýle "kúpte si mladý pán, čerstvučké..."

Obecný úrad u nás práve vyhlasoval, že "občania majú možnosť zakúpiť si na trhovisku pri obecnom úrade mladé nosnice, akcia trvá od vyhlásenia oznamu až do desiatej. Súkromný podnikateľ sa potom s nosnicami presunie do miestnej časti Savčiná". Taká istá ponuka je už aj na Pavla a Čaputovú. Cirkusové predstavenie dvoch figúrok. Dvoch "z Božej vôle kráľov". Teda, nech mi pán Boh prepáči. Z niekoho vôle, kto si myslí, že je viac ako Boh. K tejto téme už asi viac slov netreba, aj tými je dobré zaobchádzať úsporne. Niečo však napísať ešte treba, a to žiaden mainstream zjavne neurobí.

Odchádza prezident

„Jedným z najväčších mojich omylov v politike bolo, že som nerozoznal blbcov, ktorí sa tvárili ako inteligenti.“ Povedal končiaci pán prezident Českej republiky Miloš Zeman. Uznávaný prognostik, brilantný pragmatik. Ing. Miloš Zeman, bývalý predseda českej vlády, ekonóm a významný porevolučný politik. V roku 1998 sa stal v poradí tretím českým premiérom. 26. januára 2013 bol zvolený v poradí za tretieho českého prezidenta. Stal sa zároveň historicky prvým prezidentom Českej republiky, zvoleným zvoleným priamou voľbou.

 

Odkaz končiaceho prezidenta ČR Miloša Zemana, uverejnený na FB Miloš Zeman - prezident České republiky

"Odkaz bude dosť nudný a provokatívny. Keď hovorím, že by sme mali brániť české národné záujmy, ktoré som sa snažil po celú dobu za tridsať rokov v politike, nielen desať rokov ako prezident zastávať, znie to nudne a znie to ako fráza, pretože musíte povedať, čo Čech to národný záujem, a to je ťažké, konkrétne a, ako som už povedal, aj nudné.

Preto sa teraz venujem tomu, čo je provokatívne, a teda kontroverzné v oblasti hospodárskej diplomacie. Ako príklad si vezmem Čínu. Zoberme si, že Čína je v Nemecku druhým najväčším obchodným partnerom. Normálny politik, ktorý vyznáva hospodársku diplomaciu, by preto mal podporovať vývoz do Číny. Toto je absolútne konkrétny príklad toho, čo je to hospodárska diplomacia.

A Miloš Zeman a jeden z jeho bonmotov, tak aktuálny dnes aj u nás:

„Politik může být milován, politik může být nenáviděn, ale politik se nikdy nesmí stát směšný.“ 

Novozvolený český prezident P. Pavel pricestuje o týždeň na Slovensko
Novozvolený český prezident Petr Pavel pricestuje budúci pondelok (13. 3.) na nástupnú dvojdňovú návštevu Slovenska. Pozvala ho hlava štátu SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. "Pokračuje tak v dlhoročnej... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme