Novozvolený český prezident P. Pavel pricestuje o týždeň na Slovensko
06 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Novozvolený český prezident Petr Pavel pricestuje budúci pondelok (13. 3.) na nástupnú dvojdňovú návštevu Slovenska. Pozvala ho hlava štátu SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

"Pokračuje tak v dlhoročnej tradícii svojich predchodcov, keď aj jeho prvá zahraničná cesta smeruje na Slovensko. Uskutoční sa iba niekoľko dní po jeho slávnostnej inaugurácii," priblížil.

Návšteva sa začne privítacím ceremoniálom na nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave. Po spoločných rokovaniach si hlavy štátov uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja. Večer sa stretnú na diskusii v Slovenskom národnom divadle.

SNS aj naďalej rokuje o opozičnom bloku s mimoparlamentnými stranami
Mimoparlamentná SNS pokračuje v rokovaniach s ďalšími stranami o vytvorení opozičného bloku v súvislosti s parlamentnými voľbami. Ďalšie stretnutie má byť v apríli. Šéf SNS Andrej Danko by mal záujem o opozičný blok so Smerom-SD a mimoparlamentným... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme