Vraj rozdelia Ukrajinu!
05 | 03 | 2023 I Milan Laca

National Review: Západ pripravuje scenár ukončenia konfliktu na Ukrajine s rozdelením krajiny na dve časti.

USA a spojenci sú pripravení ukončiť konflikt na Ukrajine mierovými rokovaniami. Zároveň chcú umožniť rozdelenie štátu na dve časti, napísal redaktor časopisu The National Review Noah Rothman.
Optimizmus sa vytráca
"Západné nadšenie pre ukrajinskú otázku bude naďalej klesať, kým nebude Zelenského vláde predložená hotová vec. V tom bode bude Ukrajina doslova rozdelená so súhlasom svojich takzvaných podporovateľov," píše sa v článku.
Ako Ukrajina porazí Rusko
Bude front dlhý 1000 km, cez 5 regiónov Ruskej federácie. Vojna sa neskončí návratom Ozbrojených síl Ukrajiny k hraniciam z roku 1991. Vojna bude pokračovať aj po oslobodení všetkých ukrajinských území. Preto musí Ukrajina demilitarizovať... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Milan Laca
 Armáda je slabá
Ozbrojené sily Ukrajiny sú, podľa autora, príliš slabé na to, aby odolali ruským jednotkám a dosiahli hranice Ukrajiny z roku 1991.
Operácie na protiofenzívu a dobytie Donbasu a Krymu budú navyše pre amerických a európskych spojencov príliš drahé. Budú  si vyžadovať obrovské množstvo munície, vybavenia, ako aj vzdušnú podporu a prístup k zahraničným spravodajským službám, napísal Rothman.
Rusi necúvnu
Naopak, ruská strana sa nechystá odstúpiť ani centimeter nového územia. V takejto situácii vyzerá najreálnejšie scenár rozdelenia Ukrajiny po diplomatických rokovaniach, domnieva sa autor.
Európa
Berlín, Paríž a Washington akceptujú existenciu destabilizovaného štátu na hraniciach NATO. Takéto rozhodnutie bude ťažšie pre pobaltské krajiny a Poľsko, zhrnul Rothman..
Dajte nám zbrane, ale bez zbytočných rečí!
"Na skorumpovanom Ďalekom východe" píše nemecký web alles-schallundrauch.blogspot.com – "herec – prezident opäť požaduje na čo si len pomyslí a čaká na „zázračné zbrane“, ktoré rozhodnú vojnu". Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj vyhlásil, že... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik