SNS aj naďalej rokuje o opozičnom bloku s mimoparlamentnými stranami
06 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Mimoparlamentná SNS pokračuje v rokovaniach s ďalšími stranami o vytvorení opozičného bloku v súvislosti s parlamentnými voľbami. Ďalšie stretnutie má byť v apríli. Šéf SNS Andrej Danko by mal záujem o opozičný blok so Smerom-SD a mimoparlamentným Hlasom-SD, no skonštatoval, že v tomto zložení to už asi nebude možné.

Ďalšie stretnutie už má byť bez strany Socialisti.sk

"Tí sa rozhodli, že v tejto etape nebudú rokovať. Nie sú žiadne konkrétne výsledky, debatujeme o vytvorení opozičného bloku a máme rôzne varianty spolupráce," uviedol Danko pre TASR.

SNS tak má ďalej rokovať so subjektmi Slovenský patriot, Národná koalícia a s Komunistickou stranou Slovenska. SNS ponúklo predsedom týchto strán miesta na svojej kandidátnej listine. "Pokiaľ nenastane zhoda v postupe do volieb, je povinnosťou SNS ísť do volieb samostatne alebo s lídrami politických strán, ktorí budú ochotní byť na kandidátnej listine SNS," dodal.

"Pre mňa bola a je priorita presviedčať Pellegriniho a Fica o veľkom opozičnom bloku," vyhlásil Danko.

Vzhľadom na ich konflikt to však podľa Danka pravdepodobne nebude možné.

Zároveň deklaruje, že SNS nepôjde na kandidátku inej strany. Smer-SD aj Hlas-SD už avizovali, že do volieb pôjdu samostatne.

Predseda Smeru-SD Robert Fico zároveň odkázal SNS, že jej želá, aby prekročila päť percent potrebných na vstup do parlamentu

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

.