PRIESKUM! KOHO CHCÚ SLOVÁCI NA POST HLAVY ŠTÁTU
05 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Agentúra Focus uskutočnila prieskum, v ktorom sa pýtala od respondentov, akú žijúcu osobnosť by chceli na poste prezidenta či prezidentky Slovenska. Prieskum verejnej mienky pre TV Markíza sa uskutočnil v dňoch od 1.2. do 8.2. na vzorke 1017 respondentov.

Na poste hlavy štátu by Slováci najradšej videli aj naďalej Zuzanu Čaputovú, informuje portál tvnoviny.sk.

Žuzanu Čaputovú podporujú najviac voliči Progresívneho Slovenska (65,2 percenta). Viac ako 20-percentnú podporu má aj u voličov OĽANO, SaS, KDH a Sme rodina. Najmenšiu podporu má u voličov strany Smer-SD (1 percento). V prieskume získala 18,3 percenta hlasov.

Petra Pellegriniho (Hlas-SD) by na poste prezidenta najradšej videlo 6 percent Slovákov, najviac ho podporujú voliči strany Hlas - SD. Nikto ho v prieskume nepodporil spomedzi potencionálnych voličov Republiky a SaS.

Robertovi Ficovi (Smer-SD) vyjadrilo v prieskume podporu 5,4 percenta Slovákov, najviac ho podporujú voliči strany Smer - SD (29,3 percenta). Nepodporujú ho voliči OĽANO, Progresívne Slovensko ani SaS.

Podporu získal aj Štefan Harabin. Volilo by ho 2,5 percent respondentov.

Milan Uhríka a Maroša Žilinku by volilo 1,5 percenta respondentov.

Spomenutí boli aj Mikuláš Dzurinda, Iveta Radičová a Andrej Kiska, ktorí neprekročili 1,5 percentnú podporu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik