Britský škandál - nezákonný boj Londýna s "dezinformáciami"
05 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Škandál okolo britského „ministerstva pravdy“. Prehnalo to. Český spisovateľ Ben Kuras vie podľa webu parlamentnilisty oveľa viac. Britská vláda podľa tohto autora i zdroja prostredníctvom armády sledovala novinárov, akademikov i prostých občanov. V záujme boja s „informačnou vojnou“ a „dezinformáciami“. Prerastá to v škandál, uvádza spisovateľ Benjamin Kuras. A nielen o tom píše - Americké ministerstvo zahraničia rozvinulo ďalšie nástroje, ako potláčať „dezinformačné médiá“. A to aj v Európe.

Svetom prechádza strašidlo „dezinformačnej pandémie“, súdiac podľa explózií antidezinformačných opatrení, zavádzaných do platnosti medzinárodnými inštitúciami i národnými vládami. Ideologický vírus či mentálna obdoba nejakých tých covidov, ktorých cieľom je postaviť všetkých obyvateľov planéty do laty s jediným správnym a odsúhlasenýmo myslením, aby sa dali ľahko ovládať podľa už osvedčenéhom čínskeho technologického vzoru?

Je to nová pandémia svojvôle

Podľa spisovateľa Kurasa na webe parlamentnilisty.cz to "začína to prenikať všade, okrem možno ešte dažďových pralesov v Amazónii – a tie zas budú čoskoro vyrúbané, aby bolo dosť toho správneho dreva na vrtule, generujúcu veternú elektrinu bez produkcie CO2, ktorého zase pribudne výrubom tých pralesov."

Vive la liberté

"V bašte „demokratických hodnôt EÚ“, akou je Francúzsko, prezident Macron rozbehol ťaženie proti konzervatívne zameranému televíznemu kanálu CNews, na ktorom sa pred niekoľkými rokmi preslávil konzervatívny a antiimigračný novinár Éric Zemmour, potom čo bol vykázaný z takmer všetkých mainstreamových médií . Tomuto kanálu – plus podobnému menšiemu kanálu C8 – sa Macronova vláda chystá odobrať vysielaciu licenciu, akonáhle o dva roky vyprší jej platnosť. Bol by to koniec konzervatívnej televíznej žurnalistiky. Zámer odobrať CNews licenciu za Macronovu vládu oznámila ministerka kultúry s typicky francúzskym menom Rima Abdul Malak. Taký jednoduchý je dnes boj proti dezinformáciám vo Francúzsku, vive la liberté, a kam sa hrabú naši amatéri." píše na webe parlamentnilisty.cz spisovateľ Ben Kuras. 

Antidezinformačné jednotky vo Veľkej Británii

"Rozvírili to konzervatívne denníky Telegraph a Mail a niekoľko poslancov. Prezýva sa to – podľa Orwella – „ministerstvo pravdy“. Dokumentujú sa početné prípady elektronického sledovania občanov „politických disidentov“, vrátane niekoľkých známych pravicových novinárov, akademikov a dokonca aj poslancov. Vytvárajú sa záznamy ich „protivládnych“ prejavov na sociálnych sieťach pod hlavičkou „postupu proti dezinformáciám“ a proti „informačnej vojne“.Tieto jednotky pracovali už počas čovidu pri úrade vlády a štyroch ministerstvách vrátane ministerstva vnútra a ministerstva kultúry a médií, a ich náplň práce bola definovaná ako „kontradezinformačná“."

Sledovanie vykonáva armáda

Článok, ktorý pre závažnosť obsahu citujem bez väčších úprav na webe parlamentnilisty.cz pokračuje: "Sledovanie vykonávala armáda, konkrétne „Brigáda 77“ špecializovaná na sledovanie nepriateľských komunikácií a „informačnú vojnu“. Zaznamenávala napríklad „dezinformačné“ texty a vyjadrenia v nich, odporujúce vládnym verziám covidovej epidémie, ešte konkrétnejšie od osobností, protestujúcich proti očkovaniu, vakcínovým pasom a reštrikciám pri cestovaní. Ministerstvo vnútra riadilo špeciálne jednotky „rapídnej odozvy“ šíriace vládnu propagandu do mainstreamových médií."

"Vyvíja sa to vo veľký škandál vo Veľkej Británii s výzvami na parlamentné aj súdne vyšetrovanie. Najabsurdnejšie na ňom je to, že sa to dialo pod konzervatívnou vládou. S takými konzervatívcami, kto by ešte potreboval komunistov - parafrázujme si populárne príslovie." pripomína metódy boľševikov český spisovateľ Ben Kuras.

A malá "komédia týždňa" na záver článku

"Európska únia zakázala predaj splachovacích záchodov do Ruska. Hybridná vojna ako remeň. Ale tiež dôkaz, že ak má Rusko pätinu domácností bez splachovacích záchodov, je to vina Západu." Píše sa na webe parlamentnilisty.cz

Lavrov - nech Boh pomáha Európe!
"Nech Európe Boh pomáha!" Vyhlásil na medzinárodnej konferencii v Srbsku minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov. Podľa srbského provládneho webu informer.rs Lavrov oznámil: "So Západom sme skončili, obraciame sa na Čínu a Indiu.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik