Nemecký optimizmus: Chcú vyrábať tanky na Ukrajine
05 | 03 | 2023 I Milan Laca

Nemecký zbrojársky koncern sa chystá postaviť závod na výrobu tankov na Ukrajine.

Rheinmetall tam plánuje postaviť fabriku za 200 miliónov eur.
Chystajú sa

Generálny riaditeľ nemeckej zbrojárskej spoločnosti Rheinmetall Armin Papperger oznámil plány na výstavbu závodu na výrobu tankov na Ukrajine. Hovoril o tom v rozhovore pre denník Rheinische Post.

Sú na dobrej ceste

Určitá dohoda o obchode, už podľa šéfa koncernu, existuje. Definitívne rozhodnutie môže padnúť do dvoch mesiacov. Nemci sa chystajú na realizáciu projektu vynaložiť približne 200 miliónov eur. Predpokladá sa, že prostriedky budú vyčlenené zo štátneho rozpočtu.

Začnú sa rokovania o členstve Ukrajiny v EÚ už TENTO ROK?
Šéfka Európskeho parlamentu sa stretla vo Ľvove s ukrajinským prezidentom Zelenským, aby prediskutoval žiadosť o členstvo v EÚ, informuje POLITICO. Európsky parlament na to ide zhurta Predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola podnikla... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Veľký závod

„Továreň Rheinmetall na Ukrajine bude vyrábať až 400 tankov ročne. Rokovania s tamojšou vládou sú sľubné a dúfam, že v najbližších dvoch mesiacoch príde rozhodnutie,“ povedal Papperger.

Ešte niečo dodajú

Vo februári sa objavila správa, že nemecký koncern Rheinmetall dodá Ukrajine v mene nemeckej vlády automatizované prieskumné systémy SurveilSPIRE v hodnote miliónov eur . Systémy SurveilSPIRE sa používajú na monitorovanie veľkých plôch terénu s minimom personálu. Pozostávajú z mobilných sledovacích veží s denným a nočným kamerovým vybavením, autopilotných minidronov a riadiaceho systému. Súčasťou dodávky sú aj vozidlá. Okrem toho spoločnosť sľúbila, že ukrajinskej strane dodá najnovšie tanky Panther. Povedal to pre denník Handelsblatt generálny riaditeľ podniku Papperger. Vyhlásil, že s Kyjevom už prebiehajú rokovania o vývoze tankov Panther. Ukrajina okrem toho prejavila záujem o nové bojové vozidlo pechoty Lynx. Dodávky zbraní sa môžu uskutočniť o 15 až 18 mesiacov, vysvetlil Papperger.

Medvedevov "pozdrav"
"Správy o tom, že koncern Rheinmetall postaví na Ukrajine továreň na tanky, vyzerajú ako primitívny trolling. Ale ak sa tam objaví, Rusko na to zareaguje", vyhlásil podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev na kanáli Telegram . "Ak sa Fricovia predsa len rozhodnú naozaj stavať, tešíme sa na to. Táto udalosť bude náležite odmenená salvami Kalibrov  a iných pyrotechnických zariadení," napísal Medvedev.
Republikáni protestujú proti americkej pomoci Ukrajine: UROBILI SME UŽ DOSŤ!
Vojna sa objavuje ako klinový problém v nadchádzajúcich republikánskych primárnych voľbách, pretože krajná pravica v CPAC vyzýva USA, aby ukončili podporu Ukrajiny. Marjorie Taylor Greeneová, vplyvná krajne pravicová republikánka v Kongrese,... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik