Každý, kto si tu myslí to, čo si chce myslieť, je nula!
05 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

V čom sa líšia médiá hlavného prúdu od Matoviča, Šipoša, Naďa, Hegera a mnohých ďalších? Ak sa bližšie pozrieme na to, ako vnímajú demokraciu, tak odpoveď jednoznačne znie - v ničom. Sú úplne rovnakí. Podľa mainstreamu, ako aj podľa toho, čo vyhlasujú a ako sa správajú uvedení páni (ale aj niektoré dámy), my, občania, si síce nateraz ešte môžeme myslieť, čo chceme, ale, nesmieme to nijak dávať najavo. Verejne musíme súhlasiť. Verejne s nimi musí súhlasiť opozícia. Démon súhlasu je späť. Nesúhlas je zločin.

Ak máte iný názor, ako je ten jediný vhodný oficiálne šírený, podľa tejto na prvý pohľad nezlučiteľnej vzorky "demokratov", ste nuly. Ste členmi sekty, za ktorú vás vyhlasuje iná sekta. Najprv sa rozhodli sami seba nazvať jedinými prijateľnými (spravodlivými, kvalifikovanými, čestnými, hodnými adorovania) a v druhom kroku začali od všetkých ostatných akosi automaticky očakávať, že im títo to ich rozhodnutie budú iba potvrdzovať. A že nikto nebude mať tú drzosť, aby ich v tom presvedčení o vlastnej sebadokonalosti nejak spochybňoval. A ak aj, potom je to okamžite nejaká nula, opica, dezolát, konšpirátor či hoaxer. Niekto nehodný, nízky. Lebo oni, iba a len a výlučne oni sú tí vyvolení, teda, samovyvolení.

Sekta nadľudí

Nadčlovek - nemecky úplne náhodou - Übermensch, je človek, ktorý sa stal dokonalým zo svojho vlastného rozhodnutia a nie tým, že ho vychovali iní alebo že sa vychoval sám. Nadčlovek podľa Nietzscheho je vzor samovlády, samomoci, samonadradenosti, samonadutosti, disponujúci bezohľadne aplikovanou mocou či vplyvom, účinne potláčajúci všetko, čo iného človeka pozbavuje práve toho jeho iného nadčlovečenstva. Nadčlovek je prototyp hulváta, ktorý má všetko v sebe, vo vlastnom organizme, nepozná nijaké hranice a nepotrebuje nijaké iné ideály ako sú tie momentálne jeho. Nuž a potrebuje mainstream niečo iné ako sám seba? Ako svoju samodokonalosť a neomylnosť? Potrebuje to niekto z v perexe uvedených? Nie, naopak, ak sa niekto taký alebo také zjaví, prejavuje či vyjadruje, nadčlovek zúri, vrieska, potupuje, súdi a odsudzuje a oponentov okamžite vyhlasuje za nuly. A to uvádzame naoazaj iba tie najľahšie prejavy pomsty nadčloveka a nadľudí na odporcoch ich zvrátených a chorých ideológií a tupej politicky ideologickej demagógie.

Dupanie po inštitúte slobody prejavu

Kto si svojvoľne privlastnil nejaké postavenie alebo sa nikým nemenovaný ustanovil na nejakú pozíciu, je uzurpátor. V prípade mainstremu netreba pochybovať o tom, že si uzurpoval právo na "informácie" z jeho pohľadu, ale v praxi ide iba o vúlučnosť jeho postavenia v oblasti šírenia určitých ideológií a cielenej politickej propagandy. Základný predpoklad demokracie je však súhlas občanov so spôsobmi narábania s mocou či postavením. Tento súhlas musí byť založený na informáciách, ktoré pochádzajú zo širokého spektra zdrojov. Ak štát zakáže či mainstream útočí na publikovanie iných textov a myšlienok ako sú tie jeho, nezasiahne len do práv novinára či autora, ale aj do práva verejnosti na čítanie článkov podľa jej vlastného výberu. Tak ako každé právo, aj slobodu prejavu možno porušiť alebo zneužiť a to sa na Slovensku v miere oveľa vyššej ako za boľševikov v súčasnosti deje. Je vrcholom primitivizmu zakazovať a pokúšať sa odstraňovať to, s čím nesúhlasíme. Opäť určovať povolené témy či ukazovať na autorov, ktorých vajadrenia nemajú čo byť publikované. Je doslova šialené, ak v redakciách pôsobia ľudia, ktorých nediskutovateľným právom podľa nich je hodnotiť, či je obsah knihy, novín, časopisov, televíznych programov v súlade s ideológiou štátu.  Alebo ich vlastnej ideologickej bubliny, sekty, nazvať to môžeme naozaj rôzne.

Ako mainstream nepochopil sám seba

Mainstream, teda, médiá hlavného prúdu, alebo, ešte inak, väčšinové médiá, majú z titulu svojho postavenia oslovovať väčšinu populácie prostredníctvom jednoduchých oznámení, teda nepolemizovať s ich začlenením sa v spoločnosti. Ani s ich myslením. Neodsudzovať niektoré názorové skupiny a neadorovať iné. Nevylučovať zo svojich informácií im "nepohodlných" a naopak, nepreferovať nimi "ospevovaných". Ak si mainstream dovolí napísať, že každý, kto má iný názor ako jeho titul je nula, potom sa mainstream tou nulou stáva automaticky tiež. A ešte čímsi horším. Možno dvomi nulami. A verejne sa pasuje do pozície nadčloveka. Z tridsiatych rokov minulého storočia "dobre" vieme, čo spôsobila ideológia samozvaných nadľudí. Ideaológia "Übermenschov".

VIDEO Problémy s plynom? Danko mal PRAVDU!
Prišiel na psa mráz, mohol by si povedať Andrej Danko. Pred ani nie trištvrte rokom varoval pred tým, ako budú naše plynové spotrebiče reagovať na iný, ako ruský plyn. Satirická stránka Zomri sa na ňom vtedy dobre bavila. Dnes sú poruchové... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik