Ako Ukrajina porazí Rusko
04 | 03 | 2023 I Milan Laca

Bude front dlhý 1000 km, cez 5 regiónov Ruskej federácie. Vojna sa neskončí návratom Ozbrojených síl Ukrajiny k hraniciam z roku 1991. 

Vojna bude pokračovať aj po oslobodení všetkých ukrajinských území. Preto musí Ukrajina demilitarizovať pohraničné regióny Ruskej federácie a dotlačiť ju k rozpadu. Návrat ukrajinskej armády na hranice z roku 1991 nebude znamenať koniec vojny. Potom sa jednoducho vytvorí nový front, ktorý sa roztiahne na tisíc kilometrov a dotkne sa ruských území. Tento front bude prechádzať piatimi ruskými regiónmi. Takýto názor vyslovil plukovník v zálohe, vojenský inštruktor, pilot Roman Svitan v rozhovore pre Glavred.

Dlhý front

"Hranica z roku 1991 sa stane novou líniou 1000-kilometrového frontu. Bude prechádzať piatimi  regiónomi - Brjansk, Kursk, Belgorod, Voronež a Rostov. Ukrajina bude musieť z týchto piatich regiónov vytvoriť demilitarizovanú zónu", poznamenáva Svitan.

EÚ dochádza munícia: Rusko vystrelí denne viac nábojov, než dokáže Európa vyrobiť za mesiac!
EÚ hľadá krajiny mimo bloku, aby sa pripojili k jej snahám o kolektívne poskytovanie munície. Podľa jedného predstaviteľa EÚ a dvoch diplomatov už prejavilo záujem aspoň Nórsko, informuje POLITICO. Rusko vystrelí denne viac nábojov do húfnic, než... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ako na to?

Tieto územia bude možné demilitarizovať rozmiestnením zbraní s dlhým doletom na ukrajinskej hranici. "Mali by byť rozmiestnené pozdĺž frontovej línie s určitými zbraňami dlhého doletu do hĺbky 100-150 kilometrov, aby bolo možné zasiahnuť pohybujúci sa vojenský cieľ. Toto možno nazvať demilitarizáciou," poznamenáva autor. 

"Len kolaps krajiny agresora, Ruska, môže v budúcnosti úplne ochrániť Ukrajinu pred hrozbou nového útoku", poznamenáva Svitan. "Zdôrazňujem, že ďalšou fázou bude deštrukcia ruskej ekonomiky prostredníctvom sankcií, ktoré by mali viesť ku kolapsu Ruska. V takejto situácii nebude musieť nik na Ukrajine do vojny. Vojna stratí zmysel." 

Kedy sa môže vojna skončiť

Roman Svitan poznamenal, že vojna na Ukrajine by sa mohla skončiť už tento rok, ak bude pokračovať súčasná dynamika dodávok zbraní. Podľa jeho názoru môžu Ukrajinci oslavovať prvú etapu víťazstva do 25. decembra. "Ide ale o prvú etapu, ktorá bude spočívať v čistení nášho územia od útočníkov."

Sú presvedčení

Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kirill Budanov naznačil, že „rozhodujúca bitka medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou bude túto jar a bude poslednou pred koncom tejto vojny“. Budanov však neposkytol konkrétne dôkazy na podporu svojich slov.

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov povedal, že "Kyjev nebude rokovať o mieri s ruským diktátorom Vladimirom Putinom". Poznamenal, že obranné sily majú v úmysle vrátiť všetky regióny dočasne okupované Ruskom, vrátane Krymu a Donbasu. Napriek zložitej situácii na fronte Reznikov verí, že vojna by sa mohla skončiť víťazstvom Ukrajiny v roku 2023. 

BACHMUT MÁ NA MÁLE! Útek AFU sa začal
Ruský minister obrany Sergej Šojgu uskutočnil vzácnu návštevu ruských síl na Ukrajine. Posledné cesty z Bakhmutu sú pod intenzívnym ruským ostreľovaním. Vydržia ukrajinské sily intenzívny tlak Rusov? Informuje The Guardian. Pokroky... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik