Lengvarský odchádza! Prídeme o MILIARDY EUR z plánu obnovy?
02 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka SR Zuzana Čaputová akceptovala žiadosť dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) o odchod z čela rezortu. Táto nekompetentná vláda premrhala rozhodujúci čas na čerpanie miliárd z plánu obnovy, hovorí Kamenický. Odchádza v čase, keď by normálne každý minister držal kormidlo tak pevne, ako sa len dá, pridáva sa Draxler. Mal už dávno rezignovať na funkciu, pridáva sa Takáč. Je to výhra náboženských fanatikov, kontruje Cigániková.

Takáč: Aj zvyšky vlády sú nefunkčné a neschopné

Lengvarský odstupuje, vyzvala ho k tomu aj Remišová, skonštatoval smerák Richard Takáč. Podľa neho sa rezort zdravotníctva na Plán obnovy absolútne nepripravil. "Je to fakt a pre manažérske zlyhanie mal minister Lengvarský už dávno rezignovať na funkciu. Že ale o zlyhaniach s čerpaním eurofondov hovorí Veronika Remišová? Tá by sa mala pozrieť do zrkadla a vnímať zlyhania aj vo vlastnom rezorte. A, samozrejme, vyvodiť politické dôsledky!"

Podľa Takáča aj zvyšky vlády sú nefunkčné a neschopné. "Mali by si to uvedomiť aj poslanci v parlamente a ponúknuť Slovensku skoršie predčasné voľby. Ešte stíhame JÚN," uzavrel.

Kamenický: Predčasné voľby musia byť v júni!

"Odchod Lengvarského potvrdzuje, že podobne ako pri eurofondoch, aj z plánu obnovy prídeme o miliardy eur. Táto nekompetentná vláda premrhala rozhodujúci čas na ich čerpanie," usúdil na sociálnej sieti Takáčov strannícky kolega Ladislav Kamenický. 

"Pani prezidentka, na čo ešte čakáte?! To má byť Naď aj ministrom zdravotníctva, alebo Heger ministrom väčšiny rezortov?! Potvrdzuje sa, že predčasné voľby musia byť v júni 2023!," je presvedčený smerák.

Zdroj: FOTO - TASR | Ladislav Kamenický

Draxler: Projekt Rázsochy je v obrovskom prú**ri

"Lengvarský je na odchode. Projekt bratislavskej fakultnej nemocnice je v obrovskom prú**ri," ohodnotil situáciu Juraj Draxler na sociálnej sieti.

Podľa Draxlera najhorším ministrom zdravotníctva v našej histórii bol Krajčí a Lengvarský mal "ľahkú" pozíciu, mohol zasvietiť. "A v prvé dni nebudil najhorší dojem. Bohužiaľ, časom začalo byť jasné, že rezort nijako šikovne neukočíruje, navyše takmer od začiatku dával najavo, že by mu neprekážala nejaká kariéra mimo štátu. Aj podľa časti kuloárnych informácií teraz mieri do Penty," prekvapuje politik.

Draxler tvrdí, že odchod Lengvarského je úplne absurdný, odchádza totiž v čase, keď by normálne každý minister držal kormidlo tak pevne, ako sa len dá. Práve sa má totiž spustiť projekt novej bratislavskej nemocnice. A projekt je v obrovských problémoch.

"Dva roky dozadu som ja osobne silno kričal, že ak sa na tomto projekte, ktorý má byť postavený z bruselských peňazí, nezačne čo najskôr intenzívne pracovať, môže to celé skončiť veľmi zle. Rok a pol dozadu som už naozaj silno bil na poplach. Dnes sa už v zákulisí uznáva, že to celé naozaj dopadne veľmi zle, a tak ľudia od projektu dávajú postupne radšej ruky preč," hovorí Draxler.

Heger ZNOVA PREMIÉROM?
To je väčšou motiváciou pre ľudí ísť voliť, ako rozdávanie 500 eur za hlas! Skonštatoval to na sociálnej sieti opozičný poslanec a predseda strany Život NS Tomáš Taraba v reakcii na ambície v nadchádzajúcich predčasných voľbách dočasne povereného... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Bittó Cigániková: Je to výhra náboženských fanatikov

Odchod Lengvarského neprekvapil Janku Bittó Cigánikovú z SaS. Podľa nej mu totiž ľudia zo strany, ktorá ho nominovala, hádzali od začiatku polená pod nohy. 

"Otvorene sa proti nemu od začiatku staval Igor Matovič aj Kresťanská únia s bývalým ministrom, ktorého ľudia aktívne pracovali na tom, aby podryli ministra Lengvarského a rehabilitovali Mareka Krajčího. Práve jeho manažovanie pandémie pritom bolo katastrofálne a malo na svedomí životy ľudí," píše Cigániková na sociálnej sieti.

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková Zdroj foto: Facebook (Janka Cigániková - Fungujúce zdravotníctvo)

"Moje vedomosti o tom, ako to teraz vyzerá na ministerstve a vláde sú také, že ľudia, ktorých pretlačilo OĽaNO, sabotovali plán obnovy, brzdili procesy, aby potom ukazovali na ministra, že je neschopný. Zároveň mu celé týždne stoja nominácie na úrade vlády a nikto s nimi nehýbe, nikto sa neráči ich posunúť na schválenie pani prezidentke. Minister tak má síce zodpovednosť, no zároveň nemá možnosť nahradiť neschopných ľudí nominovaných Oľanom schopnými."

Súčasný stav plnenia míľnikov plánu obnovy a prípadné odstúpenie ministra je podľa Cigánikovej priamym dôsledkom presvedčenia ľudí z OĽaNO, že len oni môžu Slovensko zachrániť, že účel svätí prostriedky a toho, že Edo Heger sa ani po rozkole nedokázal zbaviť veľmi silného vplyvu Igora Matoviča a spol.

Prezidentka akceptovala žiadosť Lengvarského. Ten hovorí o politickej korupcii!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová akceptovala žiadosť dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) o odchod z čela rezortu. Uviedol to po ich spoločnom rokovaní. Nebude podľa vlastných slov pracovať pod tlakom v... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik