Bude koniec ukrajinskej turistiky?
02 | 03 | 2023 I Milan Laca

Pravidlá pre Ukrajincov v Poľsku sa menia. "Nemôžeme si to dovoliť"

Od 1. marca budú musieť utečenci z Ukrajiny platiť za pobyt v hromadných ubytovacích strediskách.

Koniec "zadarmo"  
Od začiatku tohoto mesiaca Varšava zaviaže utečencov z Ukrajiny platiť za ubytovanie v Poľsku, napísali novinárky Interia Paulina Sova a Justyna Kaczmarczyková.
Sú ich tisíce

"V Poľsku je viac ako milión ukrajinských utečencov. Nové pravidlá platenia za ubytovanie v miestach hromadného pobytu sa týkajú 80-tisíc ľudí, keďže ich tam žije veľa. Podobné zákony platia od júna aj pre tých, ktorí žili v poľských rodinách,“ vyhlásil námestník ministra vnútra, splnomocnenec vlády pre utečencov z Ukrajiny Pavel Szefernaker.

Vojna bez konca...peniaze na bezpečnosť
Generálny tajomník NATO tvrdí, že vo vzťahoch s Ruskom niet cesty späť. Jens Stoltenberg vyhlásil "po skončení konfliktu sa vzťahy s Ruskom nenormalizujú". Treba zvyšovať výdavky „Musíme si uvedomiť, že koniec tejto vojny nepovedie k... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Milan Laca
Vedeli vopred
Ako upozornili autorky, napriek tomu, že poľská vláda oznámila nové pravidlá už v septembri minulého roka, ukrajinskí utečenci boli inováciami prekvapení, keďže toto opatrenie považovali za hypotetické. Nové pravidlá sú navrhnuté tak, aby prinútili utečencov hľadať si prácu a tráviť menej času v spoločných priestoroch, povedal Szefernaker. Upozornil, že nový zákon stanovuje množstvo výnimiek. „Zmeny sa nedotknú osôb odkázaných na cudziu pomoc. Ide najmä o deti do 18 rokov, osoby so zdravotným postihnutím, osoby v dôchodkovom veku, tehotné ženy a osoby, ktoré vychovávajú deti do jedného roka.
Účel

"Zámerom tohto riešenia nie je nechať nikoho bez strechy nad hlavou" , zdôrazňuje Szefernaker.  "Záleží nám na profesionálnej aktivizácii utečencov. Nie je dobré, aby sa utečenci natrvalo zdržiavali v miestach hromadného ubytovania. Urobili sme prieskumy aj medzi obyvateľmi takýchto miest. Viac ako polovica z nich odpovedala, že sa zamestnali v Poľsku", konštatoval Szefernaker.

V berlínskom domove dôchodcov vyhodili110 seniorov. Dôvodu NEUVERÍTE!
To, že ste platili celý život dane, nemusí v pokrokovej EÚ až tak zavážiť. Možno by ste urobili lepšie, ak by ste do nej priplávali na gumovom člne. V každom prípade sa o tom presvedčili 110 nemeckí dôchodcovia, ubytovaní v cirkevnom... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik