Andrej Danko: Rusi a Ukrajinci majú historický problém (VIDEO)
02 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda SNS Andrej Danko sa netají tým, že má priateľské kontakty aj na ruské politické špičky. „Putin chráni Rusko. Biden chráni USA. Zelenskyj chráni Ukrajinu, tak si chráňme aj my to svoje, Slovensko. Bez toho nám nikomu nebude lepšie,“  pripomenul Andrej Danko s tým, že pomáhať potrebujeme v prvom rade Slovensku a Slovákom

To, čo môže, je vyzývať politikov na domácej scéne, aby riešili problémy, ktoré trápia bežného občana namiesto večného dohadovania sa, kto s kým bude alebo nebude spolupracovať. SNS podľa neho vidí možnosť spolupráce takmer s každým, avšak za určitých podmienok. Danko pripomína, že rusko-ukrajinský konflikt má historické korene a preto by sme sa nemali zapájať podporou ktorejkoľvek strany. Naopak, mali by sme podnikať kroky, ktoré pomôžu Slovensku a Slovákom.

Uniká nám podstata

„Poďme riešiť problémy stredného stavu, poďme riešiť problémy ľudí, ktorí tu žijú a stále to skĺzava kto s kým a proti komu. Na konci dňa tá podstata, budovať Slovensko, sa stráca. Tu sa ľudia hádajú úplne o tom, s kým a proti komu si, miesto toho, aby sme hovorili o tom, či je dobrá 15-percentná daň pre všetkých a či je dobré znížiť DPH na cestovný ruch,“ nepáči sa Andrejovi Dankovi, ktorý politikov pozýva k hľadaniu systému dostavba diaľnic, možnosť výstavby nemocníc.

Zelenského nočná mora
Express: Zelenskyj je vydesený z hroziaceho Putinovho strategického víťazstva. Prezident Volodymyr Zelenskyj sa obáva, že zoskupenie ukrajinských ozbrojených síl v Arťomovsku (Bachmut) padne pod náporom ruskej armády, píše Michael Knowles,... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Milan Laca

Ľudí to nezaujíma

„Po celý čas tu riešime Dzurindu, ktorý by už mohol oddýchnuť niekde v domove dôchodcov, riešime tu, kto, s kým, ako, toto ľudí nezaujíma,“upozorňuje predseda SNS s tým, že ľudia potrebujú vidieť nejaké riešenia ich zlej ekonomickej situácie.

Hľadajme to, čo nás spája

„Rivalitou medzi KDH a Smerom vytiahnuť to najlepšie. Každý, kto bude zastávať hodnoty členstva v Únii, reformy Európskej únie, zachovanie Schengenu, pozitívnych výhod, je náš partner. Ale budeme hovoriť aj o kritike Bruselu, pretože je šialenstvo, aby v roku 2035 skončili spaľovacie autá a my sme tu najväčší výrobcovia,“uvažuje Andrej Danko, ktorý ak SNS dostane mandát, chce hľadať prieniky, nie rozdiely.

Katarína Boková (Matky za mier): Sme mierumilovný národ, do konfliktov nás tlačia vojnoví štváči
Katarína Boková, iniciátorka pochodu Matky za mier, ktorý sa má uskutočniť v Bratislave 3. marca, v rozhovore pre Hlavný denník hovorí o zmysle plánovanej akcie, ako aj o svojich dojmoch z pochodu za mier v Martine, z mediálneho pokrytia pochodov... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Ladislav Kováčik

Toto nie je naša vojna

„Putin chráni Rusko. Biden chráni USA. Zelenskyj chráni Ukrajinu, tak si chráňme aj my to svoje, Slovensko. Bez toho nám nikomu nebude lepšie,“  pripomenul Andrej Danko s tým,, že pomáhať potrebujeme v prvom rade Slovensku a Slovákom. A takou pomocou rozhodne nie sú dodávky zbraní, či techniky Ukrajine.

Prečo Danko nezasiahne

„Rusi majú s Ukrajinou svoj problém. Ukrajina nie je v NATO, ani v EÚ a čo sa týka Rusov, nedráždime ich dodávkami zbraní. Je to ich situácia, ktorú nech si vyriešia,“upozorňuje Andrej Danko, ktorý síce má v Rusku priateľské kontakty, no nemá mandát na to, aby zasahoval do našej zahraničnej politiky.

Pomoc je potrebná

„Keď sa pripravovalo európske stretnutie Bidena s Putinom, iniciovali sme, aby Bratislava bola ponúknutá na také stretnutie, pretože problém na Ukrajine nevznikol 24. februára minulý rok, je to dlhodobý problém. Je dôležité nepodporovať tento konflikt. Pomáhajme každému Ukrajincovi, pokiaľ to nie je Ukrajinec, ktorý dobije Slováka. Ale zbrane tam nedodávajme,“hovorí predseda SNS, ktorý pripomína, že ani Turecko si nedovolíme vytlačiť z Cypru.

„Nehovorím o tom, aby sa to neriešilo. Ale dodávať zbrane si tam dnes nedovolí Macron. Aj Biden povedal, že ešte nie je čas dodávať F-16-tky,“ upozornil Danko s tým, že keď sa postavíme na niektorú stranu, máme problém.

Rusi nás zničiť nechcú

„Rusi keby nás chceli zničiť, lusknutím prsta prestanú dodávať jadrové palivo. Každý, kto tomu rozumie vie, že ruské jadrové palivo nie je nahraditeľné. Neberme, ako hlupáci plyn od Rusov, budeme mať skvapalnený. Ale sa pozrite na faktúru. Vám to nevadí, že je to x-krát drahšie? Že má menšiu výhrevnosť? My budeme idioti a Nemci tam budeme bohatnúť,“ upozornil nedávno predseda SNS.

A. Danko: Žiadne peniaze nám nestoja za to, že tu budú padať rakety (VIDEO)
Andrej Danko (predseda SNS) sa často prezentuje svojim priateľským postojom voči Maďarsku a niektorým Orbánovým krokom. V niektoré príklady si však vzal aj z Poľska. Mnohí mu vytýkajú, že si z Orbána robí akúsi modlu. <iframe width="560"... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme