Zelenského nočná mora
02 | 03 | 2023 I Milan Laca

Express: Zelenskyj je vydesený z hroziaceho Putinovho strategického víťazstva.

Prezident Volodymyr Zelenskyj sa obáva, že zoskupenie ukrajinských ozbrojených síl v Arťomovsku (Bachmut) padne pod náporom ruskej armády, píše Michael Knowles, publicista britských novín Express.

Putin tlačí!

"Vladimir Putin zvyšuje tlak na mesto Bachmut (ukrajinský názov pre Arťomovsk). Vladimir Zelenskij priznáva, že je čoraz ťažšie brániť ho," píše sa v článku. Podľa komentátora, bude ovládnutie tohoto mesta symbolickým a strategickým víťazstvom Ruska. Zelenskyj informoval o zložitej situácii Ozbrojených síl Ukrajiny v tomto smere. Podľa neho sa situácia pre kyjevskú armádu  v tejto oblasti neustále komplikuje.

PADNE Bachmut? Ruská ofenzíva zovrela kľúčové ukrajinské mesto
Tlak na ukrajinské sily narastá a boje o mesto Bachmut na východnej línii sú čoraz brutálnejšie, pričom Rusko stráca stovky vojakov denne, uviedol v utorok prezident Volodymyr Zelenskyj. O situácii informuje americký portál Breitbart. Bachmut s... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Kde to je...
Arťomovsk (Bachmut) sa nachádza v Kyjevom kontrolovanej časti Doneckej ľudovej republiky, severne od veľkej osady Golovka. Je dôležitým dopravným uzlom pre zásobovanie ukrajinskej skupiny vojsk na Donbase.
Ukrajinský generálny štáb hlási

Rusi nezastavujú útok na Bachmut, ani útočné akcie vo viacerých smeroch – informuje generálny štáb. Ruské jednotky vykonali neúspešné útočné operácie v smere Avdiiv a Šachtar, ako aj v smere Kupjan a Lyman. "Pokračuje tristosedemdesiaty prvý deň ruskej rozsiahlej invázie. Ruská federácia sústreďuje svoje hlavné úsilie na vedenie útočných akcií v smere Kupjansk, Lymansk, Bachmutsk, Avdiivsk a Šachtarsk."Neprestáva útočiť na mesto Bachmut. Ukrajinskí obrancovia odrazili útoky  v oblastiach sídel Bachmut, Chromov a Ivanovske v Doneckej oblasti. Vasjukivka, Zaliznyanske, Orikhovo-Vasylivka, Ivanivska, Časiv Jar, Diliivka, Kurdjumivka, Majorsk a New York v Doneckej oblasti sa dostali do nepriateľskej paľby.

Mobilizácia po ukrajinsky(VIDEO)
The Economist: Ukrajinská mobilizácia sa uskutočňuje s obrovským porušovaním zákona, píšu britské noviny. Podľa novín, vojenskí komisári využívajú každú príležitosť na povolanie obyvateľov do armády. Autori článku sa napríklad podelili o... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme