Podporuje vôbec niekto Rusko?
01 | 03 | 2023 I Milan Laca

The American Thinker: V USA si uvedomili nepríjemnú pravdu o Rusku.

Spojené štáty Americké si musia uvedomiť, že takmer všetky krajiny „globálneho Juhu“ stoja v ukrajinskej kríze na strane Ruska. Napísala  autorka  The American Thinker Andrea Widburghová.

Spoľahlivý obchod

Podľa autorky sa „globálny juh“ rozhodol v prospech spoľahlivého obchodu s Moskvou, aj napriek tlaku západných krajín. Naznačuje to, že krajiny na juhu rady obchodujú s Ruskom, ako spoľahlivým obchodným partnerom, aj pod tlakom Západu. „Tie časti sveta, ktoré nie sú na americko-anglo-európskej osi, milujú a rešpektujú Rusko,“ píše autorka.

Ďalší korupčný škandál v europarlamente!
Policajti zhabali bankové účty a luxusné autá v rámci vyšetrovania europoslankyne Stefanie Zambelliovej. Talianska polícia v meste Brescia zadržala viac ako 170 000 eur od krajne pravicovej europoslankyne Stefanie Zambelliovej v rámci vyšetrovania... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Koľko ich je
Widburghová cituje štúdiu Krishena Mehtu, člena predstavenstva Výboru pre dohodu medzi USA a Ruskom a vedúceho člena univerzity Yale v oblasti globálnej spravodlivosti. Vysvetlil podporu Rusku. Podľa štúdie, má zo 6,3 miliardy ľudí žijúcich mimo Západu, 66 % pozitívny vzťah k Rusku a 70 % k Číne. Z týchto 66 % žije 75 % v južnej Ázii, 68 % vo francúzsky hovoriacej Afrike a 62 % v juhovýchodnej Ázii. Treba tiež poznamenať, že verejná mienka o Rusku zostáva pozitívna v Saudskej Arábii, Malajzii, Indii, Pakistane a Vietname.
Neveria Západu
"Mnohí na ‚globálnom juhu‘ už niekoľko desaťročí veria, že Západ koná so svetom svojím vlastným spôsobom a nevenuje pozornosť názorom nikoho iného,“ cituje autorka Mehtu. Widburghová argumentuje dôvodmi tohto stavu a poukazuje na to, že dôvera južných krajín v Západ je už dlho podkopaná. Po prvé,  krajiny, ktoré boli kedysi európskymi kolóniami, stále pociťujú odpor, lebo si pamätajú, že to bol sovietsky blok, ktorý im pomohol bojovať proti západnému kolonializmu.
Tradície
"Zatiaľ čo je Západ posadnutý "pohlavím", obmedzeniami a klimatickými zmenami, južná pologuľa žije v skutočnom svete. Je to svet chudoby, hladu a vysokých cien energií, v dôsledku konfliktov a šialenstva v oblasti klimatických zmien. "Moja kamarátka pravidelne cestuje do Kambodže a  hovorí, že karanténa na Západe, ktorá ukončila cestovný ruch a narušila dodávateľský reťazec tovaru z juhovýchodnej Ázie do Ameriky, zanechala jej priateľov v takej núdzi, že sa čuduje, ako prežili,“ píše autorka. Pripomína, že Rusko, Čína a India poskytli krajinám juhu aj vakcíny proti COVID-19. Ďalším faktorom, ktorý Widburghová uvádza, je sklon Západu k sankciám. Ten, ako napísala, „neocenia ani južné krajiny, opäť vzhľadom na chudobu a hlad, ktoré prevládajú na južnej pologuli“.
Sledujú celý svet?
Sullivan: Biden chce rozšíriť úplné elektronické sledovanie cudzincov mimo územia USA. Americký prezident Joe Biden chce predĺžiť paragraf 702 federálneho zákona o sledovaní. Umožňuje úplné elektronické sledovanie cudzincov mimo USA. Jeho... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik