VIDEO Fico ospravedlnenie Markízy NEBERIE! Problém je inde
01 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Hrubý prešľap televízie Markíza zmanipulovaním hlasovania v nedeľnej relácii Na telo a následné ospravedlnenie jej generálneho riaditeľa strana Smer - SSD neberie. Podľa lídra strany je totiž problém niekde inde. "Na Slovensku nemáme žiadne objektívne médiá, ktoré sa hlásia k tzv. hlavnému prúdu. Je to len jedna jednofarebná propaganda valiaca sa na nás ako Niagara. Je to prúd odmietajúci akýkoľvek iný názor," skonštatoval Fico na sociálnej sieti.

"Drahá Markíza, prepáč, ale Vaše ospravedlnenie sa za manipuláciu hlasovania v neprospech strany SMER - SSD neberiem," vyhlásil Robert Fico vo svojom videu na sociálnej sieti.

Zas sme mali pravdu

"V nedeľu sme po stovkách upozornení od našich voličov protestovali proti zjavnej manipulácii hlasovania v diskusnej relácii Na telo TV Markíza, ktorej sa zúčastnil náš podpredseda Juraj Blanár s ministrom v demisii Jaroslavom Naďom. Naši nevedeli poslať podporný hlas. Zato Naď ich dostal viac, ako 20 tisíc, čo by sa nepodarilo ani Barackovi Obamovi, nieto ešte ministrovi v demisii, vojnovému štváčikovi, Jaroslavovi Naďovi, bez akéhokoľvek politického vplyvu," vysvetľuje Fico.

A TV Markíza si Smer v nedeľu večer doslova vychutnala a na protest reagovala naozaj presvedčivo: "Náš systém hlasovania je plne funkčný, technicky dôsledne zabezpečený proti zneužitiu a výsledky ankety odzrkadlovali dané hlasovanie aj keď sú pre niekoho nepríjemné," znelo oficiálne stanovisko súkromnej televízie v nedeľu 26.2.

Toto bolo ako slávne Matovičove ONE TIME, hovorí Fico. Potom však prišlo NEX TIME. Smer na tlačovej besede potvrdil pondelkový telefonát riaditeľa TV Markíza Setteleho riaditeľovi tlačového odboru Smeru, Mažgútovi.

„Nebudeme komentovať, ako vysvetľuje riaditeľ Settele, čo sa stalo pri hlasovaní. Okamžite oznámil, že už hlasovania v Markíze nebudú. Ďakujeme. Najprv dezoláti, potom sme boli svedkami inteligentných výlevov redaktorov Markízy na našich tlačových konferenciách a teraz zrazu oficiálne skonštatovanie, že došlo k manipulácii v hlasovaní,“ uviedol Fico.

"Vraj nejaký klub sympatizantov Jaroslava Naďa z Indie sa išiel uklikať, len aby Naď neprehral," krúti hlavov líder opozičnej strany.

Slovenské médiá hlavného prúdu je len jedna jednofarebná propaganda

Problém je však podľa Fica niekde inde. "Na Slovensku nemáme žiadne objektívne médiá, ktoré sa hlásia k tzv. hlavnému prúdu. Je to len jedna jednofarebná propaganda valiaca sa na nás ako Niagara. Je to prúd odmietajúci akýkoľvek iný názor. To si vážne myslíte dámy a páni v médiách a vládni politici, že oblbnete tento národ, keď za vojnové štváčstvo dáte Naďovi v zmanipulovanom hlasovaní trikrát viac hlasov ako Jurajovi Blanárovi hovoriacemu o mieri?"

Smer-SSD ak má iný názor, ako oficiálna propaganda, sú extrémisti, hoaxeri, klamári, upozorňuje Fico. "Sloboda slova, vyváženosť a objektívnosť médií sa na Slovensku jednoducho nenosí.A to len svedčí o tom, akí duchovní bezdomovci nám médiá riadia a kto sedí vo vládnych kreslách," uzavrel líder najsilnejšej strany.

Farkašovský: Nová Naďova mantra - VIEM, ALE NEPOVIEM
Dlhoročný moderátor a politik Karol Farkašovský už pár týždňov čaká, že sa niekto z našich novinárov opýta, ktoré krajiny už pred nami poslali svoje bojové lietadlá Ukrajine. Moderátor v Ta3 sa nechal oblafnúť odpoveďou Juraja Krúpu, že „sú“ také... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Rozdiel medzi hoaxom a pravdou je polroka

Vyjadrenia svojho lídra v stredu (1.3.) na sociálnej sieti podporil a doplnil aj podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. "Vyhukujú, že sme extrém a zakazujú nám vstup do médií. Včera (28.2.) na kultúrnom výbore sa to krásne ukázalo. Prišli sme piati poslanci Smeru a rozobrali sme ich tam na šrobiky - aj toho ich premotivovaného gestapáčika Hamrana. Novinári, ktorí tam došli v masovom počte, odišli s dlhým nosom. A tak si z frustrácie aspoň vybili zlosť vo večerných správach a Markíza povedala, že Blahovi praskli nervy a tak museli prerušiť výbor. Čisté klamstvo - ako vždy. Výbor prerušovali nepretržite, pretože im nefungovala technika. A nervy strácal jedine predseda výboru z eštebáckej frakcie OĽaNO, budajovec Čekovský," priblížil dianie na kultúrnom výbore Blaha.

Včerajšok však podľa smeráka potvrdil, že niekto mal "veľký záujem zmanipulovať markizácke hlasovanie v nedeľu - Naď dostal z Indie tisíce hlasov, na Slovensku je nenávidený, no Kalkata ho miluje, brahman Jaro".

Alebo je to inak? Pýta sa Blaha. "Žeby kamaráti spoza mláky, ktorým Jaro slúži, chceli Naďovi pomôcť vyhrať podvodom diskusiu na Markíze? Podozrivé, že? Pýtam sa aj na to, kto tak asi napísal výhražný mail Jančkárovej, v ktorom sa podľa medializovaných informácií píše, že Rusi prídu na Slovensko a všetkých zabijú. Takýto slovník nemá nikto z fanúšikov Smeru či sympatizantov Ruska - aj tí najväčší obhajcovia Putina hovoria, že Rusko nechce napadnúť Slovensko, veď to je podstata celej argumentácie zástancov mieru. Naopak, o napadnutí Slovenska dokola hovorí Naďov a Čaputovej tábor. Stačí si dať dokopy dve a dve a každému je jasné, že vyhrážku niekto zo slniečkarov nafingoval, aby na Smer spustil vlnu hejtu," myslí si Blaha. 

"Indické click farmy. Fingované vyhrážky. Markizácke hoaxy... Včera sa kompletne odhalili. Sú riadne zúfalí a idú po nás všetkým, čo majú," uzavrel podpredseda Smeru.

Facebook / Smer slovenská sociálna demokracia | Tlačová beseda pred "obrátenou pyramídou"

Hlasovať sa už nebude

Markíza hlasovanie dočasne pozastavila kvôli nutnosti detailne analyzovať vzniknutú situáciu a zaviesť ďalšie bezpečnostné opatrenia.

Počas vysielania politickej diskusnej relácie Na telo mohlo v nedeľu, 26. februára 2023, dôjsť k organizovanému pokusu o obídenie a manipuláciu jej hlasovacieho systému. Zaznamenaný bol štvornásobne vyšší počet hlasov, než ako je obvyklé. Predtým zavedené bezpečnostné opatrenia boli aktívne a fungovali správne, o čom svedčí fakt, že desaťtisíce neplatných hlasov bolo identifikovaných a vyradených.

"Markíza úprimne ľutuje, že takáto situácia nastala, ale dôrazne odmieta útoky politikov, že išlo o zámernú manipuláciu," uviedla súkromná televízia.

Markíza si nadbieha na ŠKANDÁL! Pripustila manipuláciu pri hlasovaní
Televízia Markíza sa roky stavia do pozície strážcu demokracie na Slovensku. Po nedeľnom hlasovaní v relácii Na telo s Michalom Kovačičom, ktorá sa vysiela naživo, však na ňu padlo podozrenie s manipuláciou s hlasovaním. Hosťami boli odvolaný... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik