Keď maličkí chcú vyzerať veľkí, aj podvody sú vhod
01 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Hlasovanie v relácii Na telo v televízii Markíza "niekto" podvodom ovplyvnil. Nie je to domnienka, je to fakt, ktorý potvrdila samotná televízia vo svojom stanovisku na sociálnej sieti. Keďže o moderátorovi sa nehlasuje a hostia boli iba dvaja, no len jednému z nich prišiel enormný počet hlasov, aj podľa televízie "zariadený, objednaný" a podľa nás aj zaplatený (zaujímavý by bol zdroj financií) a Juraj Blanár to nebol, tak to padá na hlavu ministra obrany Naďa. V civilizovanej krajine je to na okamžitú demisiu. A v prípade ministra, ktorý už v demisii je, je to na jeho okamžité stiahnutie z ministerstva, na čom by si mala zgustnúť "transparentná" prezidentka.

Nepíšeme o domnienkach, ale o fakte. Domniekou môže nateraz zostať financovanie tejto diverznej akcie, čo ak to bolo zo zdrojov ministerstva? Veď aj Naďova kolegyňa Remišová si zo zdrojov ministerstva ide financovať svoje noviny a aj niekdajší minister spravodlivosti Lipšic si zo zdrojov ministerstva financoval prieskum o svojej obľúbenosti. U nás taká obyčaj - rovní, čestní a spravodliví, protikorupční a protimafiánski nemajú vo svojom správaní žiadne zábrany, ak nejde o ich peniaze. Takže takto. Tu je vizuálne suché konštatovanie na profile relácie na sociálnej sieti:

Opakujeme, že stanovisko televízie i technické podrobnosti si môžete prečítať tu. My sa budeme venovať iba morálke a charakterom tých, ktorí sa takto primitívne a podlo chcú zapáčiť, hoci naozaj netušíme komu. U nás, na Slovensku to už asi ani nie je možné, nečudo, že sa v nami spomínanej správe televízie spomínajú zaplatení "brigádnici" v Indii.

Tlačia sa ako "maličkí do kráľovstva nebeského"

Nechajme však evanjelium podľa Matúša (19-14), toto je o iných miniatúrach slovenskej politickej scény. Ministrovi Naďovi vlani v apríli nedôverovalo podľa Focusu 74 percent voličov, odvtedy si za rok ešte výrazne "polepšil". Maličký potreboval byť veľký. A je jedno, či bol iniciátorom podvodu on sám, alebo niekto z jeho okolia... Z jeho sekty. Iba ak by sa do hry naplno vložil známy intrigán a odchádzajúcemu ministrovi takzvane "podkúril". To však na veci tiež nič nemení, veď doteraz išlo o vzťah takmer ako Romula a Rema, ako by ich jedna vlčica mala. (Ospravedlňujeme sa vlkom, etalónom charakteru v pravom zmysle slova.)

Zbytočná lekcia podvodníkom, ale aby aspoň tušili

"Základom mravnej kultivácie osobnosti je vzťah k sebe samému, k vlastnej identite, k svojmu bytiu. Osobný život je sférou, v ktorej si každý jedinec uvedomuje zmysel svojej existencie, svoju hodnotu a svoje poslanie – byť človekom. Mravnosť osobného života tvorí základnú súčasť štruktúry utvárania mravnej identity osobnosti. I keď sa mravná identita vzťahuje na celú oblasť životnej činnosti, najbezprostrednejšie súvisí s osobným, individuálnym správaním a konaním." Znie myšlienka zo študentskej práce etika - filozofia. Nuž ale, prečo by malo niečo hovoriť politikom myslenie študenta, tým, pre ktorých je plagiátorstvo iba bežná pracovná metóda v "spoločenskom šplhu".

Voľačo o charaktere

Charakter je súhrn stálych psychických vlastností človeka. Keď poznáme charakter človeka, môžeme predvídať, ako si bude počínať v tých či oných okolnostiach, a teda aj predpokladať jeho konanie. Charakter sa prejavuje vo vzťahu človeka k sebe a k iným ľuďom. Miera charakteru je mierou úcty k okoliu a entitám v ňom. Ale aj k sdebe samému.

My v úlohe divákov na tomto predstavení sa nepretržite stretávame s amorálnosťou a bezcharakternosťou, dominujúcou súčasnej mocenskej politike na Slovensku. Dobrá správa je, že v septembri sa to predstavenie skončí, zlá však avizuje ešte väčšie zverstvá do toho septembra.

A ešte niečo na záver

„Nesmieme robiť rozdiel medzi politikou a morálkou. Aké má kto mravy, takú robí politiku.“ — Tomáš Garrigue Masaryk prvý československý prezident.

Stíhačky pre Ukrajinu. Čo hovorí Naď?
„O migoch by mal rozhodnúť parlament, na prípadnej diskusii sa zúčastním,“ vraví dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Je to aj v súlade s odporúčaním dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ktorý hovorí o... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme