TTSK: Poslanci rozhodovali o majetkových prevodoch
27 | 02 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) rokovali na svojom poslednom zasadnutí aj o prevodoch krajského majetku. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Nehnuteľný majetok v areáli bývalej Obchodnej akadémie v Hlohovci bol zverený do správy Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Pastuchov s cieľom prípravy vybudovania špecializovaného zariadenia sociálnych služieb. "Má pri ňom vzniknúť aj moderné zdravotnícke centrum pod hlavičkou spoločnosti Zdravá župa. Cieľom je prepojiť sociálnu a zdravotnú starostlivosť, ako aj reagovať na dopyt po starostlivosti v dočasne nedostatkových špecializáciách," informoval samosprávny kraj.

Zastupiteľstvo schválilo predaj časti prebytočného a neupotrebiteľného majetku nachádzajúceho sa v areáli bývalého Školského hospodárstva v Trnave. Poslanci boli informovaní aj o zámere na predaj hospodárskych zvierat, ktorých chov je finančne neudržateľný bez štátnych dotácií a masívnych investícií do vybavenia.

"Získané finančné prostriedky samospráva plánuje investovať tak do modernizácie priľahlej Strednej odbornej školy (SOŠ) poľnohospodárstva a služieb na vidieku, ako aj do vybudovania verejnosti prístupnej ekofarmy v záujme zachovania možností na praktické vyučovanie," uviedol odbor komunikácie.

Pozor na silný vietor v niektorých okresoch
V okresoch Brezno, Košice, Košice-okolie, Michalovce, Rožňava, Trebišov, Poprad, Prešov, Vranov nad Topľou sa môže v pondelok vyskytnúť silný vietor. Platí preto výstraha prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme