Hlas ľudu: Otvorený list Veronike Remišovej
27 | 02 | 2023 I Mária Škultétyová

Opäť tie plastové holubice! Poslovia mieru ti nedajú spávať. Fico vypúšťa holubice a ty nenávisť a lži. „Smer a Hlas klamú, šíria, ruskú propagandu, rozoštvávajú spoločnosť,“  to sú tvoje slová, Veronika!

A ty ako bojuješ proti vojne

Chytila si  do ruky zbraň a zabíjaš ruských vojakov? Koľkých si zabila? Alebo máš na pamäti piate Božie prikázanie?  Ak je tak, potom vedz, že zbraň zabíja. Kto mečom bojuje, mečom zahynie.

Zaradila si sa do armády ľudí, ktorí podporujú vojnu

Patríš k nim, lebo súhlasíš s vyzbrojovaním. Nenávidíš tých, čo chcú mier a nie zbrane. Šíriš o nich klamstvá. Aj slová zraňujú. Triafaš nimi do tých,  čo s vojnou nesúhlasia. Aj ja k nim patrím.  Ani nevieš, ako som proti zlu a vraždeniu, Veronika!

Mojej rodine zobrala vojna blízkeho človeka

Môj manžel vo vojne stratil otca. Nepamätal si na neho, bol malý, keď prišli zlí chlapi v uniformách. Domček im zrovnali so zemou a otca zobrali. Zahynul v koncentráku ďaleko od domova. Nemal to šťastie a nedožil sa príchodu Červenej armády. Tam ďaleko v cudzine odpočíva. Veru tak, Veronika! Aj ja patrím k ľuďom, ktorí nenávidia rinčanie zbraní. Lebo kde rinčia zbrane, tam sa rinú slzy. Tam je plač. Tam ľudia túžia po mieri. Kašlú na mocných. Kašlú na vodcov na jednej aj na druhej strane. Ani vysvietené paláce Ukrajine mier neprinesú. Jediné, čo si želajú, je mier. Aby sa otcovia a synovia vrátili k rodinám. Holubice, z ktorých sa ty vysmievaš, sú  poslom mieru. Preto ti pripomínam, čo by si dávno mala vedieť:

„Stojím za život proti smrti. Stojím za mier proti vojne,“ povedal velikán umenia Pablo Picasso

To jeho holubica stala sa symbolom mieru. Ako symbol ju použili na plagáty mierových kongresov v Paríži, vo Varšave. Áno, i v Moskve, ktorá je dnes vojnovým agresorom. Aj preto je holubica silným výkrikom pre tých, čo vedú agresívnu vojnu.  Aj preto vypúšťal Fico plastové holubice.

Preto pri smutnom prvom výročí vojny hovorí:

„Zopakujem to ešte raz, nezaujímajú nás ani Putinove, ani Bidenove záujmy na Ukrajine. Na prvom mieste nášho volania po MIERI je ochrana ľudského života, pretože všetko ostatné je až na druhom mieste.“  A povedal to hádam tisíckrát. A ty v ňom vidíš nepriateľa. Čo zlé hovorí ? Čomu nerozumieš? Aká ruská propaganda? Čo je zlé na tom, keď Pellegrini vyzýva k diplomatickému riešeniu? Čo sa ti nepáči, keď volá po tom, aby už prestalo rinčanie zbraní? Zapíš si to za uši, Veronika, neobviňuj, neklam!

Máš to pomýlené

Politika je to, čo ti prevrátilo hodnoty a pomútilo hlavu. Tvoje slová o hrdej krajine znejú falošne. Nepočúvaš národ tejto krajiny.  Mierovými pochodmi po celom Slovensku vyjadruje túžbu po mieri. Kde je tvoja hrdosť, keď prstom nepohneš pre to, aby sa svet dozvedel,  že Slováci  nechcú vojnu. Že nechceme vládu, ktorá nehovorí o mieri.

Nepredáme Slovensko za misu šošovice Rusom

A keď sa obávaš, či sa po voľbách vrátia politici, ktorí Slovensko predajú Rusom za misu šošovice, neboj sa. Smer aj Hlas sú zajedno v tom, že Slovensko pozná štyri svetové strany. Nadovšetko si cenia národnú suverenitu. Ľudia sú múdri, ľudia to vidia.  Národ vidí, kam ste doviedli túto krajinu vy. Ak  teda túžiš po hrdej, úspešnej a bezpečnej krajine, potom odíď aj s celou odvolanou vládou do minulosti. Národ vám vystavil vysvedčenie. Nechce vás. Padáte a opozícia rastie. Preto toľká nenávisť.

A ešte jedna rada na záver: ak je tu niekto agentom cudzích mocností, hľadaj ho vo vlastných radoch, Veronika!

Hlas ľudu: Naď sa pos*al
Jarko Naď sa nám hrá na ministra obrany. Minister, neminister, Jarko sa zľakol. Chlapča sa nám od strachu z uja Blahu pokakalo. Dajte mu čistú plienočku. Neplačkaj, Jarko! Na, tu máš lietadielko Lietaj a zhadzuj bomby! Čo? Lietadielko je... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik