Smer iniciuje mimoriadny mediálny výbor pre cenzúru v RTVS. Telerozhlas to vidí inak
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Poslanci opozičného Smeru-SD iniciujú mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá. Zaoberať sa chcú údajnou cenzúrou v RTVS pre neakceptovanie podpredsedu strany Ľuboša Blahu ako oponenta pre dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) v relácii Sobotné dialógy.

Princíp prázdneho kresla

Moderátorka relácie Marta Jančkárová uviedla, že sa rozhodli uplatniť princíp prázdneho kresla, keďže hovorca strany potvrdeného hosťa Mariána Kéryho neospravedlnil a ani neoznámil zmenu.

Líder Smeru Robert Fico hovorí o telerozhlase ako o nie verejnoprávnej, ale štátnej inštitúcii, ktorú kontroluje vláda. Na sobotnej tlačovej konferencii uviedol, že pôvodný pozvaný hosť predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry sa nemohol zúčastniť a Blaha mal byť náhradou, ktorú narýchlo hľadali. So žiadosťou o stanovisko k prípadu sa chcú zástupcovia Smeru-SD obrátiť aj na Radu RTVS a Radu pre mediálne služby.

Jaro Naď v Sobotných dialógoch

Moderátorka Sobotných dialógov vysvetlila v úvode relácie, že ešte v stredu (22. 2.) hovorca strany potvrdil Kéryho účasť. "Krátko pred reláciou však namiesto neho prišiel do rozhlasu neohlásene podpredseda strany Ľuboš Blaha, ktorý nebol dohodnutý. Hovorca strany však do začiatku relácie, ktorú pre pracovný program povereného šéfa rezortu obrany nahrávame v piatok (24. 2.) predpoludním, zmenu neohlásil, ani neospravedlnil pána Kéryho. Uplatňujeme preto princíp prázdneho kresla," zdôvodnila.

„Osobne som bol pripravený na diskusiu s pánom Kérym. Mohla to byť konštruktívna diskusia. Škoda, že neprišiel,“ okomentoval situáciu Naď.

SMER: RTVS sa stala symbolom TOTALITNEJ CENZÚRY! Veď karta sa obráti (VIDEO)
V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik