POZOR na silný vietor, snehové záveje aj hrozbu povodní
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na západe Slovenska a v okresoch Liptovský Mikuláš a Poprad, ako aj na horách upozorňujú meteorológovia v sobotu na silný vietor. V Žilinskom kraji hrozia snehové jazyky a záveje. V Prievidzi platí výstraha druhého stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha pred vetrom platí vo väčšine okresov západného Slovenska do 17.00 h. V nárazoch dosiahne vietor 18 až 23 metrov za sekundu. Silný vietor očakávajú meteorológovia aj na severe, na horách. Výstraha platí do 18.00 h.

Pre Žilinský kraj, ako aj okresy Banská Bystrica, Brezno, Žiar nad Hronom a Poprad vydal SHMÚ výstrahu pred snehovými jazykmi a závejmi. Platí až do nedele (26. 2.).

Prvostupňovú hydrologickú výstrahu vydali odborníci pre oblasť Martina, Turčianskych Teplíc, Ružomberka, Žiliny - Rajčanky, Dolného Kubína a Michaloviec.

Najvyššia slovenská TROJKA vzdala hold JAKUBISKOVI
Vo veku 84 rokov zomrel v Prahe krátko pred polnocou v noci z piatka sobotu slovenský filmový režisér Juraj Jakubisko. Opustil nás jeden z najväčších umelcov našej doby, tvrdí Kollár. Zanechal po sebe legendárne diela, ktoré tu zostanú pre celé... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik