Najvyššia slovenská TROJKA vzdala hold JAKUBISKOVI
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Vo veku 84 rokov zomrel v Prahe krátko pred polnocou v noci z piatka sobotu slovenský filmový režisér Juraj Jakubisko. Opustil nás jeden z najväčších umelcov našej doby, tvrdí Kollár. Zanechal po sebe legendárne diela, ktoré tu zostanú pre celé generácie, pridal sa Heger. Jeho výnimočný filmársky štýl dostal Slovensko do veľkého filmového sveta, uzavrela Čaputová.

Kollár: Obrovská stratu pre Slovensko, ale aj pre Česko

Opustil nás jeden z najväčších umelcov našej doby! Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) to uviedol v sobotu v reakcii na úmrtie filmového režiséra Juraja Jakubiska.

Kollár poukázal na to, že okrem filmovej tvorby sa Juraj Jakubisko venoval aj charite, pomohol mnohým nadaným deťom. "Budem si ho pamätať ako charizmatického človeka, ľudského, s krásnym srdcom," napísal na sociálnej sieti.

Predseda NR SR dodal, že ide o obrovskú stratu pre Slovensko, ale aj pre Česko. "Odpočívajte v pokoji majstre, budete nám chýbať," uviedol Kollár.

Juraj Jakubisko

Heger: Hovorili mu "Fellini východu"

Juraj Jakubisko odišiel do režisérskeho neba, po sebe však zanechal legendárne diela, ktoré tu zostanú pre celé generácie. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) to uviedol na sociálnej sieti. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodine a blízkym zosnulého režiséra.

Premiér vyzdvihol diela ako Tisícročná včela, Nejasná správa o konci sveta, Nevera po slovensky, Sedím na konári a je mi dobre, Bathory či Perinbaba, ktorá podľa jeho slov "neodmysliteľne patrí ku každým slovenským Vianociam."

ULTIMÁTUM pre TA3: Zbavte sa Ilieva a Dírera!
Mazanie relácií, v ktorých hosť nebodaj povie iný názor, ako má naša vláda, ideologické prednášky moderátorov, nepozývanie do diskusií oponentov... Tak až sem skĺzla spravodajská TA3. V poslednom čase Slováci zaznamenali nejeden prešlap voči... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Čaputová: Jeho magický svet nám bude chýbať

"Najslávnejší slovenský režisér Juraj Jakubisko nás navždy opustil. Počas umeleckej kariéry získal množstvo filmových ocenení. Jeho výnimočný filmársky štýl dostal Slovensko do veľkého filmového sveta. Slovenský Fellini, ako ho často volali, miloval voľnosť a fantáziu a nechával pre ne priestor aj vo svojich filmoch. Snímky Sedím na konári a je mi dobre, Tisícročná včela, Dovidenia v pekle, priatelia či Nejasná správa o konci sveta, sa stali súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Rozprávka Perinbaba nám už ako deťom pomohla objaviť čaro obyčajných vecí. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine, priateľom aj všetkým spolupracovníkom Juraja Jakubiska. Jeho magický svet nám bude chýbať," uviedla prezidentka na sociálnej sieti.

Filmový režisér Juraj Jakubisko zomrel vo veku 84 rokov v Prahe krátko pred polnocou v noci z piatka 24. februára na sobotu. Preslávil sa filmami ako Tisícročná včela, Nevera po slovensky, Sedím na konári a je mi dobre, ale napríklad aj historickým veľkofilmom Bathory či rozprávkou Perinbaba.

Zomrel režisér Juraj Jakubisko
Vo veku 84 rokov zomrel v Prahe krátko pred polnocou v noci z piatka na sobotu slovenský filmový režisér Juraj Jakubisko. Informovali o tom viaceré slovenské médiá vrátane televízie RTVS, ktorej správu o jeho úmrtí potvrdila režisérova dcéra a... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik