SMER na prvé výročie: VOJNA NA UKRAJINE JE ZLYHANÍM VEĽMOCÍ!
24 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Západný svet a najmä Európa si dnes pripomína rok od začiatku vojny na Ukrajine. A koniec konfliktu je v nedohľadne. K výročiu sa vyjadrujú takmer všetci predstavitelia slovenskej vlády i poslanci parlamentu. Ako koaliční, tak aj opoziční. Na sociálnej sieti sa oficiálne vyjadrila aj strana Smer - SSD.

Vojna na Ukrajine je zlyhaním a zodpovednosťou veľmocí, ktoré si z Ukrajiny urobili obetného baránka, znie titulok k vyjadreniu smerákov. 

Všetci vidíme, že vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie

"Strana SMER - SSD svoj postoj vyjadrila bez zaváhania na začiatku samotného konfliktu presne pred rokom 24.2.2022, keď odsúdila tento útok ako jasné porušenie medzinárodného práva. V súčasnosti sme však svedkami presadzovania jedinej pravdy, podľa ktorej je nevyhnutné posielať čo najviac zbraní na Ukrajinu. Položme si však otázku. Pomohlo posielanie väčšieho množstva zbraní akoukoľvek veľmocou vyriešiť konflikty niekde na svete?," pýtajú sa opozičníci.

Príčiny vojenských konfliktov podľa Smeru sú vždy hlbšie – národné, či národnostné, náboženské alebo sociálne. Ak sa nesadne za rokovací stôl a neprekonajú sa tieto problémy, viac zbraní len pomáha rozšíriť zlovestnejšiu špirálu smrti a zabíjania. V decembri 2022 ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyhlásil, čo všetci vieme: Každá vojna skončí za rokovacím stolom. Všetci vidíme, že vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie.

Slovenská diplomacia zlyhala na celej čiare! A čo prezidentka? NIČ
Hulvátske správanie slovenského najvyššieho diplomata očividne neprekáža ani hlave štátu! Rastislav Káčer, poverený minister zahraničia, napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti, že tí čo chcú mier na Ukrajine "majú ísť do r.ti". Pritom... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Heger s Naďom blúznia

"To, že Rusko ani Ukrajina pravdepodobne nedosiahnu svoje ciele vojenskou cestou nehovoríme my, ale to uviedol nedávno, 16.februára 2023, predseda Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA Mark Milley," prízvukuje Smer.

"Strana SMER – SSD zastáva jednoznačný názor. Dnes nie sú riešením rusko-ukrajinského konfliktu dodávky zbraní, ale mierové rokovania. Ak o tom hovoria už aj vojaci, tak na to tlačme, to je naše presvedčenie a Európska únia by mala byť aktívnym sprostredkovateľom, lebo každý deň konfliktu predlžuje utrpenie a prináša smrť tisícom vojakov aj civilistov.

Od samého začiatku konfliktu hovoríme, že ide o konflikt dvoch svetových veľmocí Ruska a USA. Po dobrodružstve s dodaním raketového systému S300 Ukrajine teraz dočasne poverený premiér E. Heger spolu s dočasne povereným ministrom obrany L. Naďom blúznia, aby Slovensko ako prvá krajina poskytla Ukrajine svoje stíhacie lietadlá MIG 29," varujú smeráci.

Musíme skončiť s touto vládnou idiociou

Smeráci dôrazne odmietajú zaťahovania Slovenskej republiky do tohto konfliktu. "Jeden z dôvodov nášho presvedčenia, že predčasné voľby musia byť už v júni 2023, je záchrana Slovensko pred vládnou idiociou, ktorá neničí krajinu len ekonomicky a rozvracia právny štát, ale vťahuje Slovensko do vojnového konfliktu," upozorňuje Smer.

SMER – SSD je presvedčená, že úloha Slovenska je poskytovať rozsiahlu humanitárnu pomoc Ukrajine, ktorá zahŕňa starostlivosť o utečencov, aj liečbu ranených, nie dodávky zbraní a vojenského materiálu. SMER - SSD víta a podporuje všetky aktivity smerujúce k ukončeniu konfliktu a nastolenie mieru, uzavrela najsilnejšia opozičná strana.

Kde sa končia zásoby zbraní pre ukrajinskú vojnu?
Ruská federácia v priebehu roka odpálila na Ukrajinu viac ako 5000 rakiet a uskutočnila takmer 3500 náletov. Od začiatku totálnej invázie z konca februára 2022 Rusko vypálilo na územie Ukrajiny takmer päťtisíc rakiet, píše Ukrajinská... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik