SLEDUJTE PENIAZE! Marjorie Taylor Greeneová chce úplný audit ukrajinskej pomoci
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

KAM ZMIZLI PENIAZE? To je otázka, na ktorú vo štvrtok hľadala odpoveď poslankyňa Marjorie Taylor Greeneová (R-Ga.). Oznámila, že plánuje znovu zaviesť zákon, ktorý by si vynútil audit desiatok miliárd dolárov amerických daňových poplatníkov, ktoré plynú na Ukrajinu v boji proti Ruskej invázii, informuje portál Breitbart.

Nemáme tušenie, kam všetky tieto peniaze idú

"Prinútim Kongres, aby dal americkým ľuďom audit," povedala Greeneová v rozhovore pre Tucker Carlson Tonight . "A to je presne to, čo Američania potrebujú, audit Ukrajiny, pretože nemáme tušenie, kam všetky tieto peniaze idú."

Keďže otázky okolo režimu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho schopnosti kontrolovať korupciu svojich úradníkov sú stále na stole, Greeneová predložila plány na uznesenia o vyšetrovaní v snemovni už v piatok, čo bolo ročné výročie ruskej invázie na Ukrajinu. Uznesenie o vyšetrovaní je spôsob, akým si snemovňa môže vyžiadať informácie od výkonnej zložky.

Greeneová predložila rovnakú rezolúciu na poslednom Kongrese a zabezpečila si úplnú podporu republikánov. Republikánska strana však v tom čase nemala väčšinu v snemovni. Tentoraz vie, že výsledok bude iný.

"Predkladám toto uznesenie a teším sa, že ho podporia moji republikánski kolegovia," povedala Greeneová.

Čo bude s Ukrajinou po vojne? Na Západe VLÁDNE CHAOS
Obrovský chaos! Prekvapivý postoj Spojeného kráľovstva k odvážnej, no vágnej bezpečnostnej „charte“ pre Ukrajinu zdôraznil rozpory a zmätok, ktoré v tejto otázke dominujú, píše POLITICO. Západní spojenci chcú ochrániť Ukrajinu pred ďalšou ruskou... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Kontroly, či sa pomoc USA využíva správne

Bývalá predstaviteľka Obamovej administratívy Samantha Powerová uviedla, že Ukrajina pokročila v práci na vykorenení systémovej korupcie, zatiaľ čo úradníci neustále kontrolujú, či sa pomoc USA využíva správne.

"Až do tohto bodu nemáme žiadne dôkazy o tom, že by sa pomoc USA zneužívala alebo míňala nesprávne, ale opäť, kľúč nespočíva na dobrej vôli alebo cnosti nikoho," povedala Powerová.

Biely dom v piatok oznámil, že poskytne Ukrajine ďalšie 2 miliardy dolárov na vojenskú pomoc, keďže vojna s Ruskom oficiálne prekročí hranicu jedného roka, čím sa celková suma americkej vojenskej pomoci len za jeden rok zvýši na viac ako 30 miliárd dolárov.

ROČNÉ VÝROČIE: Biden posiela Ukrajine ďalšie 2 miliardy!
Vojna na Ukrajine oficiálne prekročí hranicu jedného roka a Bidenova administratíva nelení! V piatok oznámila, že poskytne Ukrajine ďalšie 2 miliardy dolárov na vojenskú pomoc, čím sa celková suma americkej vojenskej pomoci za jeden rok zvýši na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik