Farage: Ohavná invázia na Ukrajinu spôsobená EÚ a expanziou NATO
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Ruská invázia na Ukrajinu, ktorá začala pred rokom, bola podľa Nigela Faragea „otrasným“, ale „úplne predvídateľným“ výsledkom expanzionizmu Európskej únie a NATO, informuje Breitbart.

Otrasné, ale sotva nepredvídateľné

Líder Brexitu Nigel Farage si pripomenul ročné výročie invázie na Ukrajinu z 24. februára v roku 2022 pripomenutím svojich varovaní pred tým, aby sa Západ zamotal do východoeurópskej geopolitiky po Euromajdane v Kyjeve v roku 2014.

Farage, ktorý bol úradujúcim poslancom Európskeho parlamentu (MEP) za Stranu nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), keď Rusko anektovalo Krym a neoficiálne intervenovalo na Donbase na strane proruských separatistov v reakcii na Západom podporovaný puč Euromajdanu proti vtedajšiemu ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi zopakoval, že invázia v roku 2022 bola „úplne otrasná“, ale sotva nepredvídateľná.

V roku 2014 som varoval, že rozšírenie EÚ a NATO povedie k vojne,“ povedal a podporil svoje tvrdenie videom, na ktorom v tom čase vyjadril svoje obavy v Európskom parlamente.

„Neprimeranou rýchlosťou sa ponáhľame cez asociačnú dohodu s Ukrajinou a kým hovoríme, vojaci NATO sú zapojení do vojenských cvičení na Ukrajine,“ počuť vo videu.

Rozlúčili sme sa so zmyslami? Naozaj chceme viesť vojnu s Putinom? pýta sa. „Pretože ak áno, určite na to ideme správnym spôsobom,“ dodáva.

EÚ ide za hranice normálnej politiky, aby si presadila svoje

Zatiaľ čo mnohí veria, že ruská „špeciálna vojenská operácia“, ako nazýva Putin vojnu proti Ukrajine, má za cieľ holý imperializmus, oficiálne zdôvodnenie prezidenta Putina tvrdí, že okrem iného nemohlo riskovať, že dovolí svojmu  susedovi, ktorý je čoraz viac napojený na NATO, pokračovať v budovaní svojej vojenskej kapacity a v integrácii so západnou alianciou.

Dohodu o pridružení k EÚ, na ktorú sa odvoláva Farage, medzitým pôvodne odmietol Janukovyč, ktorého volebná mocenská základňa bola na Donbase, po tom, čo Rusko urobilo lepšiu ponuku. Skutočnosť, že bola obnovená po tom, čo Janukovyča vyhnal z ukrajinského hlavného mesta ozbrojený dav, niektorí vnímajú ako príklad toho, že EÚ ide za hranice normálnej politiky, aby si presadila svoje.

Záujmy Európskej únie počas Majdanu sa však vtedy úplne nezhodovali so záujmami administratívy Baracka Obamu v Spojených štátoch, ako naznačila vtedajšia asistentka ministerky zahraničných vecí Victoria Nulandová – teraz zástupkyňa ministra zahraničných vecí Joea Bidena pre politické záležitosti – neslávne známa poznámkou v uniknutom telefonáte “f**k the EU”.

SLEDUJTE PENIAZE! Marjorie Taylor Greeneová chce úplný audit ukrajinskej pomoci
KAM ZMIZLI PENIAZE? To je otázka, na ktorú vo štvrtok hľadala odpoveď poslankyňa Marjorie Taylor Greeneová (R-Ga.). Oznámila, že plánuje znovu zaviesť zákon, ktorý by si vynútil audit desiatok miliárd dolárov amerických daňových poplatníkov, ktoré... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik