Plánuje Ukrajina inváziu pod falošnou vlajkou?
23 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Rusko obviňuje Ukrajinu z plánovania invázie do Podnesterska v Moldavsku. Moldavsko to odmieta, píše Guardian.

Zámienka na inváziu?

Ruské ministerstvo obrany obvinilo vo štvrtok Ukrajinu z plánovania invázie do moldavského odštiepeneckého regiónu Podnesterska v operácii pod falošnou vlajkou, uviedla tlačová agentúra RIA.

Ministerstvo uviedlo, že Ukrajina podľa RIA plánuje uskutočniť útok údajne ruských síl z Podnesterska ako zámienku na inváziu.

Tlačová agentúra Tass citovala námestníka ruského ministra zahraničných vecí Michaila Galuzina, ktorý povedal, že Západ nariadil vláde Kišiňova, aby zastavila akúkoľvek interakciu s Moskvou podporovanou podnesterskou administratívou.

Moldavsko to odmieta

Moldavsko odmietlo štvrtkové obvinenie ruského ministerstva obranyma vyzvalo na pokoj, píše agentúra Reuters.

Moldavská prezidentka Maia Sanduová začiatkom tohto mesiaca obvinila Moskvu z plánovania prevratu s cieľom zvrhnúť vládu a zatiahnuť Podnestersko do vojny.

Hlavne rusky hovoriaci región sa od vtedajšieho sovietskeho Moldavska odtrhol v roku 1990. Po rozpade Sovietskeho zväzu v roku 1991 viedli proruskí separatisti krvavú vojnu s moldavskými vládnymi silami.

Viktor zasa štrajkuje!
Orbán pohrozil zablokovaním predĺženia sankcií EÚ proti Rusku. Maďarský premiér Viktor Orbán pohrozil vetovaním predĺženia protiruských sankcií EÚ, ktoré sa musia obnovovať každých šesť mesiacov. Žiada vyškrtnutie štyroch ľudí zo zoznamu. Je... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme