Matovič kontra Sulík: IDE DO TUHÉHO!
23 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Verbálna prestrelka medzi predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a šéfom SaS Richardom Sulíkom sa „presúva“ z virtuálneho prostredia k orgánom činným v trestnom konaní. Jablkom sváru je tentokrát automobilka Volvo, ktorá má stavať závod vo Valalikoch. Má tu vyrásť priemyselný park, v ktorom nájdu prácu tisíce ľudí.

Volvo na Slovensko dotiahol Sulík ešte ako minister hospodárstva, no Matovič v súvislosti s touto investíciou po odvolaní vlády hovoril o Sulíkovej korupcii. Spor Matoviča a Sulíka má pritom korene už v začiatkoch Matovičovej vlády.

Aktivita spred roka

„Hneď som zohnal kontakt na viceprezidenta Volva. To bola posledná chvíľa, v ktorej sa Slovensko dostalo do užšieho výberu vhodných krajín na túto investíciu. Dal som dokopy šesťčlenný tím ľudí a najdôležitejšou položkou bola príprava územia pri obci Valaliky pri Košiciach,“  napísal Richard Sulík v tom čase.

Ministerstvo hospodárstva 2. marca 2022 založilo štátnu firmu Valaliky Indrustrial Park (VIP). Jej základné imanie tvorilo 85 385 299 eur. O tejto výške investície hovorí aj uznesenie vlády z 25. februára 2022.

 „Vláda ukladá ministrovi hospodárstva vydať rozhodnutie, ktorým dôjde k vkladu do spoločnosti so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu vo výške 85 385 299 eur do 4. marca.“ 

„Začína sa časť výstavby, ktorá je na strane štátu. Súčasťou investičnej zmluvy je, aby štát pripravil toto územie do určitej kvality, aby tu Volvo mohlo prísť stavať vlastný závod,“ povedal konateľ VIP Miloslav Durec po začatí výstavby.

Bobrík mlčanlivosti

„Bol som už vypovedať, no viac nepoviem,“hovoril Matovič po odvolaní vlády po tom, ako naznačil, že Sulík sa mal dopustiť korupcie. Viac o tom neprezrádza ani polícia, ktorá sa odozreniami z trestnej činnosti zaoberá, no bližšie informácie nie je možné poskytnúť.

Róm upokojil Matoviča: Neboj sa, my to zariadime! (VIDEO)
Líder OĽANO Igor Matovič navrhuje za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách pre voličov odmenu 500 eur. Začínajú prvé ohlasy na tento jedinečný návrh zákona. Bývalý premiér a minister financií má o voličskú základňu postarané. Motiváciou môže... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Nekonečný príbeh

Spory Sulíka a Matoviča sa vo verejnom priestore objavujú takmer periodicky od ostatných volieb. Korene tohto sporu sú ešte niekde v roku 2018-19. Vtedajšia opozícia cítila príležitosť na predčasné voľby a vynárali sa rôzne špekulácie podložené ambíciami lídrov jednotlivých strán. Richard Sulík sa vtedy netajil tým, že v novej vláde by sa rád uchádzal o post ministra financií. Predčasné voľby nakoniec neboli.

Sulíkove hroby

Aj na Slovensko dorazil Covid a s ním hektické obdobie, kedy sa denne konali aj tri tlačovky. V novembri 2020 dokonca vznikol aj dnes už legendárny výrok o Sulíkovi, ktorý odmietal nákup ďalších testov po tom, čo prebehlo celoplošné testovanie a preto mal ísť kopať hroby. Politici si svoje spory riešili cez sociálne siete, zdá sa, že kvôli Volvu ide do tuhého.

Padne Matovič vďaka parlamentnému odvolávaniu?
Slovenskú spoločnosť už dlhodobo zamestnáva ako bumerang sa vracajúci spor dvoch ministrov - Igora Matoviča a Richarda Sulíka. Ten, zdá sa, vyústi do odchodu jedného z nich. Hlboké korene Korene tohto sporu sú ešte niekde v roku 2018-19.... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme