Kašlite na pápeža, Naď je predsa viac!
24 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Zastaviť vojnu znamená prestať zbytočne umierať. Vojnoví štváči, inak mnohí z nich zjavní dlhoroční náboženskí fanatici (dnes sa tomu elegantne vraví liberálny konzervativizmus), v tomto ostentatívne odmietajú dokonca aj pápeža a jeho výzvy na ukončenie, okamžité, bezodkladné ukončenie vojny. Majú iných bohov. Bohov vojny. Dnes po celý deň k nim budú prednášať svoje plamenné prejavy.

Na vysvetlenie - liberálny konzervativizmus je politická ideológia kombinujúca konzervatívne hodnoty s liberálnymi postojmi najmä v ekonomickej oblasti, sociálnych a etických veciach. Môže byť tiež vnímaný ako vetva politického konzervativizmu silne ovplyvneného liberalizmom. Podstatné je vedieť, že je to ideológia. Systematická a všezahrnujúca politická doktrína slúžiaca ako základ, zdôvodňujúci program politického konania. Je to ďalší z množstva „...izmov“, ktoré nám tu po Novembri 89 vyrástli ako huby po daždi.

A nech si tam ten pápež vyzýva na čo len chce!“

Lietať si vládnym špeciálom do Vatikánu s celými rodinami, spoločníkmi či frajerkami a robiť si fotečky s pápežom je predsa tak "in". Osvieženie každodennej mocenskej nudy. Kto takú fotku ešte zo slovenských politických "celebrít" nemá, akoby ani nebol. Počúvať a vypočuť pápeža, to však už je niečo iné. Čo tam po jeho výzvach! Na vydávanie pokynov sú tu iní svätí. Áno, bohovia vojny, umierania, vraždenia. Tí, ktorí majú bez problémov na rukách aj krv detí a starcov. Pápež František vydal nespočetné množstvo výziev a v súlade so svojimi predchodcami zvolal svoje úprimné „Nie vojne!“ Ale kto z tých pred kamerami "veriacich" ho počúva? Pre nich už pápež, hlava cirkvi, sídli dávno niekde úplne inde, ako vo Vatikáne. Tam majú iba jednu z obľúbených turistických atrakcií.

A nie je to iba František

Je to to isté, ako keď  svätý Pavol VI. prosil pred Valným zhromaždením OSN 4. októbra 1965 - "už nikdy viac vojnu!" Je to to isté, ako keď svätý Ján Pavol II. slabučkým hlasom umierajúceho zvolal – ťažko chorý a žiaľ aj on "veriacimi" politikmi nevypočutý – na Anjel Pána 16. marca 2003, aby svet odvrátil krvavú inváziu do Iraku, ktorej následky sú ešte stále viditeľné pre všetkých aj po mnohoročnej premene tejto krajiny v podobe už všadeprítomného fundamentalistického terorizmu.

Výzva novým pionierom, zväzákom a adorantom vojny

Výzva pápeža Františka je adresovaná „tým, ktorí majú právomoc nad národmi, aby prijali konkrétny záväzok ukončiť konflikt, dosiahnuť prímerie a začať mierové rokovania, pretože víťazstvo vybudované na troskách nebude nikdy skutočným víťazstvom a rany nenávisti a nevôle, ktoré barbarstvo vojny spôsobilo, tu zostanú určite dlhšie ako čas potrebný na obnovu Ukrajiny." Teda tým, ktorí na výročie začiatku vojny žiadajú viac zbraní, viac munície, viac mŕtvych a mier je v ich očiach iba ďalší dezolát. Taká jedna veľká brzda pokroku.

Pre cirkev a veriacich ide o povinnosť zastaviť vojnu

"Cirkev, Svätá stolica a Svätý Otec môžu a majú robiť, a to je zásadné: presadzovať do praxe sen o pokoji. Chápeme, aké ťažké je pre mnohých v tomto hroznom čase utrpenia uvažovať o mieri v týchto pojmoch, ale niekto to musí urobiť, pretože nakoniec tak či tak dôjde k záveru tejto hroznej vojny. Dúfame, že tento koniec, ak budú veriaci žiadať mier, príde čoskoro." Vyzval podľa serveru vaticannews.va Vatikánsky sekretár pre vzťahy so štátmi a medzinárodnými organizáciami, arcibiskup Paul Richard Gallagher.

Orgie tupej a neznalej nenávisti na druhej strane

"Osvojovanie si kremeľskej propagandy slovenskou dezinformačnou scénou začalo ešte pred vypuknutím invázie. Klamstvá o údajnom bombardovaní Donbasu, genocíde či zasahovaní do práv rusky hovoriacich občanov sa v menšej miere šírili už od roku 2014. Jedným z viditeľných výsledkov tejto postupnej podvratnej činnosti bolo, že napriek varovaniam vládnych predstaviteľov SR o hroziacej invázii časť slovenskej verejnosti podľahla klamstvám o tom, že žiadna vojna nehrozí a cvičenie stovky tisíc ruských vojakov v blízkosti ukrajinských hraníc je zo strany Ruska bežné." Píše sa vo vyhlásení Naďovho ministerstva obrany.

Volanie po mieri a iniciatívach, vedúcich k mieru a zjavne i slová pápeža Františka oíčividne Naďovo ministerstvo vojny považuje za "novú éru dezinformácií, ktoré chcú dehumanizovať obete, odpútať pozornosť od skutočného agresora, vojnových zločinov, pošliapavania ľudských práv a medzinárodných dohôd. Slovenská dezinformačná scéna po krátkom zaváhaní plynule prešla od zľahčovania situácie do otvorenej obhajoby ruského konania."

Každý, kto má iný názor, ako hlása diktátor, je dezolát

Vrátane Vatikánu, pápeža. Veď dezolát ako dezolát.

„Nenechajme sa strašiť a zastrašiť – kritické myslenie a overovanie informácií sú nepriestrelnou vestou proti nábojom propagandy, dezinformáciám a klamstvám. Povzbudzujem preto všetkých, aby sme sa spojili za odolnejšie Slovensko, chránili našu spoločnosť pred mnohými súčasnými aj budúcimi pokusmi rozvrátiť našu spoločnosť a oslabiť tak celý štát,“ zdôraznil v správe minister obrany Jaroslav Naď. Ako keby to vytrhol Biľakovi či Kim Ir Senovi z pracovného zošita. O "podrývaní jednoty" by tiež veľa vedel hovoriť Milouš Jakeš. Alebo netrochárme - Stalin.

Prejavy, vyhlásenia, pózy, duševná, no najmä hodnotová prázdnota

„Apelujem na tých, ktorí majú moc nad národmi, aby sa konkrétne zaviazali ukončiť konflikt, dosiahnuť prímerie a začať mierové rokovania. To, čo je postavené na troskách, nikdy nebude skutočným víťazstvom!“ Pripomína pápež František. Tento pápež od začiatku vojny verejne apeloval za mier na Ukrajine a mierové iniciatívy pri viac ako 100 príležitostiach.

Kto z našich papalášov ho dnes vo svojom boľševickom prejave spomenie? Nikto, aj on je predsa pre nich iba škodiaci konšpirátor. Bude to ako "so Sovietskym zväzom a Varšavskou zmluvou na večné časy a nikdy inak". Akurát si tam dosaďte inú krajinu a iný vojenský pakt.

Tomu sa hovorí návrat v čase o viac ako 30 rokov naspäť.

Politológ: Prezidentka mala buď mlčať, alebo konať (VIDEO)
Politológ Jozef Lenč z Trnavskej univerzity za spoluvinníka chaosu, do ktorého sa Slovensko dostáva stále hlbšie, menuje aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Odôvodňuje to tým, že nekoná vtedy, keď by mala, ale stavia sa skôr do pozície komentátora... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik