Papalášom treba kancelárie, hoci aj namiesto parku Úradu vlády SR
22 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Vládni junáci či devy a ich sluhovia a slúžky potrebujú zas o čosi viac miesta pre svoje ctené zadky. Vypísali súťaž na ďalšiu administratívnu budovu Úradu vlády Slovenskej republiky. Nestačí im budova Arcibiskupského paláca, nestačí im už ani monštrózna boľševická prístavba, v ktorej zasadajú, potrebujú ďalší hangár. Na rozlohe asi štvrtiny parku, patriaceho k úradu vlády. 

Dôvodom je vraj nedostatok kancelárskych priestorov.

Arcibiskup Juraj Lipai dal v rokoch 1642 až 1666 postaviť novú budovu. V rokoch 1761-1765, na príkaz arcibiskupa Františka Barkóciho, pôvodne renesančné letné sídlo ostrihomských arcibiskupov prestaval architekt Franz Anton Hillebrandt do neskoršej barokovej podoby.

Začiatok konca prírodného skvostu

V areáli sa nachádza Lipaiovská záhrada zo 16. storočia. V záhrade paláca mal takmer 10 rokov dielňu významný barokový rakúsky sochár Georg Rafael Donner. Záhradu pôvodne zdobilo veľa rôznych sôch, ale väčšina z nich sa stratila v 19. storočí, keď bola v paláci dočasne vojenská nemocnica.

Znásilnené Slovensko, tvrdí prezidentkina odborná liaheň
Slovensko nezvládlo splniť ani jedno z odporúčaní Európskej komisie (EK) v oblasti právneho štátu. Podľa hodnotenia Via Iuris čelí Slovensko viacerým závažným problémom v oblasti právneho štátu. Najzávažnejšími sú netransparentná aplikácia... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme