Heger vs. Matovič: Ľavá ruka nevie čo robí pravá
22 | 02 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Líder OĽANO Igor Matovič navrhuje za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách pre voličov odmenu 500 eur. Heger ho stopol!

Pripomeňme si

Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:

„§ 60b: Odmena za účasť vo voľbách

(1)Volič, ktorý preukázateľne odovzdal hlasovací lístok vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky má právo na odmenu za účasť v týchto voľbách vo výške 500 eur.

(2)Ministerstvo vnútra vyplatí odmenu za účasť vo voľbách do 90 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov volieb

Pripomeňme, že Matovičovi ide jednorazovo iba o september 2023.

Hegerova stopka

Účasť vo voľbách by nemala byť motivovaná finančnou odmenou. Vyplýva to z vyjadrenia dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) po stredajšom rokovaní vlády. Volebné právo sa podľa jeho slov spája najmä so zodpovednosťou. "Určite by to nemalo byť motivované financiami," zdôraznil Heger.

Zároveň apeloval na poslancov parlamentu, aby predkladali len také návrhy zákonov, ktoré nemajú dosah na rozpočet.

Slováci pozor! Markíza a Jojka dosiahli svoje, exodus českých staníc sa začal. Tieto televízie sú vypnuté…
O možnom vypnutí obľúbených českých staníc sa špekulovalo už niekoľko týždňov. Prvý televízny operátor spravil rázny krok. Začiatkom tohto roka vzišla iniciatíva Jojky a Markízy voči slovenským operátorom, aby začali obmedzovať vysielanie českých... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme