A. Danko: Žiadne peniaze nám nestoja za to, že tu budú padať rakety (VIDEO)
22 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Andrej Danko (predseda SNS) sa často prezentuje svojim priateľským postojom voči Maďarsku a niektorým Orbánovým krokom. V niektoré príklady si však vzal aj z Poľska. Mnohí mu vytýkajú, že si z Orbána robí akúsi modlu.

Danko to však popiera a svoj postoj aj vysvetľuje. Vysvetľuje aj to, že tabuľky z Bruselu nie sú pre človeka dôležité. Dôležité je pre neho, aby mal občan dobré príjmy, za ktoré si môže zabezpečiť všetko, čo potrebuje. Kaddáfiho uvádza ako príklad toho, ako západ pristupuje k lídrom a kritizuje Zelenského za použitie historicky neakceptovateľného názvu. Pripomína, že peniaze Rusov západu nesmrdia, pritom našim firmám je dodávanie tovarov do Ruska vyčítané. Tiež sa mu nepáčia výroky odvolaného ministra Káčera voči Maďarsku a pripomína, že slovenskému politikovi má záležať na Slovensku.

Zo štatistík sa ľudia nenajedia

„Porovnajte si cenu voda, plyn, elektrina a životné náklady v Maďarsku a tu. Porovnajte si kvalitu života, kedy nás Maďari v mnohých veciach predbiehajú,“ hovorí Danko a ako príklad uvádza diaľnice.

„Pozrite sa na tie idiotské tabuľky z Bruselu. Stále nám hovorili: nesmiete sa zadlžovať, musíte mať 40 percent HDP. Teraz máme 60 percent zadĺženie, nevieme, kde je 20 miliárd. Gréci majú 180, Portugalci sa blížia k sto percentám. A keď príde na lámanie chleba najväčší problém s Orbánom je, že sa vzoprel sankciám. Veď keby sa nevzoprel, Slovnaft skončí, ako Slovalco,“myslí si Andrej Danko.

Pripomína, že „dobrá štatistika“ štátu v Bruseli ľudí nenakŕmi.

PRIESKUM! MATOVIČ JE NA KONCI! Kto je najdôveryhodnejším politikom?
Najdôveryhodnejším spomedzi politických lídrov je nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 42 percent a nedôveruje 56 percent voličov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nikto nie je dokonalý

Danko uznáva, že Orbán nerobí len dobré veci. Ako príklad uvádza socializmus a Husáka.

„Keby nebol Husák, nemáme tu škôlky, nemáme tu kultúrne domy, ani ten krásny Most SNP. Ale na druhej strane urobil aj veľa chýb. Nemal zatvárať farárov, keď bol šéf povereníkov, urobil veľa dobrého a urobil veľa zlého,“ uvádza Danko a pýta sa, prečo by sme nemali byť za to dobré vďační a z toho zlého sa poučiť. A takisto vníma aj ostatných lídrov.

Ako sa správa západ k lídrom

„Najskôr bol Kaddáfi terorista. Potom bol ich kamarát a potom skončil tak, že ho zlikvidovali,“ vysvetľuje Andrej Danko veľmi jednoducho a vracia sa k Orbánovi, o ktorom tvrdí, že pre neho nie je maďarský premiér nejaká modla.

„Poliaci majú inú históriu a teda iný prístup k Ruskej federácii. Inšpirovať sa treba vo všetkom, čo je dobré,“ hovorí Andrej Danko na margo Poľska a jeho prístupu ku konfliktu na Ukrajine.

Edelweiss

„Ak to poviete niekde v kaviarni, môžete mať problém s políciou. Ani Nemci, ani Rakúšania si nedovolia niektoré historické veci oprašovať. A my ideme Banderu ospravedlňovať? Nejaký denník napísal, že nebol to kaviarenský demokrat, ale nebol taký. No tak si vygooglite tie fotky, čo Poliaci zverejňujú, čo robil Bandera tam,“vracia sa Danko k použitiu historického nacistického názvu jednotky pôsobiacej na Slovensku Zelenským.

Jednotka Edelweiss vypálila Ostrý Grúň a Kľak, vyznamenania s jej názvom udeľuje Zelenskyj
Pričinlivým poskokom a lovcom hoaxov hneď na úvod pripomeňme, že podklad pre nasledujúci text uverejnila oficiálna Ukrajinská Pravda. Oveľa zaujímavejší a najmä nespochybniteľný je však prezidentský web Volodymyra Zelenského. Komentár k textu... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Majme rozum

„Dva slovanské národy sa rozvadili, tam spoza mora sa smejú, ako sa my tu mydlíme, nedaj Bože sa do toho dostane Slovensko. Môj postoj je: nedodávajme tam zbrane, humanitárne pomáhajme každému, ale zachovajme si rozum,“ upozorňuje predseda SNS, podľa ktorého to skončí dohodou mocností a práve preto podľa Danka Slovensko potrebuje mať vyvážené vzťahy aj s jednou, aj s druhou.

Prečo nemáme dodávať stíhačky Ukrajine

„Lebo je tam konflikt. Ani Macron si to nedovolí,“ argumentuje Danko s tým, že aj USA si hľadá tzv. užitočných idiotov“, ktorí „špinavú prácu“ urobia za veľmoc. Danko si tiež myslí, že možno až po voľbách uvidíme konečnú cenu, čo nás stáli a reálne budú stáť dodávky zbraní na Ukrajinu.

Západu peniaze nesmrdia

„Banka z Rakúska má o štyristo percent vyšší zisk, ako minulý rok. Ostalo tam 20 percent nemeckých firiem. Dvadsať percent nemeckých firiem tvorí podiel na podnikaní všetkých firiem v Ruskej federácii. Západu ruské peniaze nesmrdia,“pripomína Danko. Vzťahy, ktoré SNS v Rusku má, sa nám podľa neho ešte zídu.

Danko: Ruské peniaze (západu) nesmrdia?
Andrej Danko (SNS) kritizuje slovenskú prezidentku a premiéra za to, že pozastavili všetky projekty v Ruskej federácii. Reaguje tak na Mychajla Podoľaka, ktorý v nedeľu priniesol informáciu, že za rok trvania ruskej invázie na Ukrajinu, ruský trh... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Rusi nás zničiť nechcú

„Rusi keby nás chceli zničiť, lusknutím prsta prestanú dodávať jadrové palivo. Každý, kto tomu rozumie vie, že ruské jadrové palivo nie je nahraditeľné. Neberme, ako hlupáci plyn od Rusov, budeme mať skvapalnený. Ale sa pozrite na faktúru. Vám to nevadí, že je to x-krát drahšie? Že má menšiu výhrevnosť? My budeme idioti a Nemci tam budeme bohatnúť,“ rozčuľuje sa predseda SNS.

Vytočený Danko

„Energetická kríza je tu preto, že Merkelová rozhodla, že 17 atómových elektrární zavrie, lebo zelení politici povedali, že to treba urobiť a dnes sa tie atómové elektrárne zachraňujú,“ vysvetľuje Danko a dodáva, že nemeckú premiérku odborníci pred týmto varovali.

Káčer a jeho vyjadrenia

„Poznám pána Káčera. Keď som bol predseda parlamentu a chodil som na návštevy do Budapešti, nemohol ma doprevádzať, lebo mal vo veľa veciach takéto názory,“ hovorí Danko.

„To, že Káčer neznáša Orbána, to všetci vieme. Keď je minister zahraničných vecí, tak sa tak nemôže vyjadrovať,“ kritizuje Danko ministra.

Chráňme Slovensko

„Putin chráni Rusko. Biden chráni USA. Zelenskyj chráni Ukrajinu, tak si chráňme aj my to svoje, Slovensko. Bez toho nám nikomu nebude lepšie,“ vyzýva Danko.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.

Danko: Káčerove vyjadrenia sú neprípustné (VIDEO)
Andrej Danko, predseda SNS tvrdí, že Slovensko nemôžu riadiť amatéri. Ako dôkaz uvádza problém Slovenska v energetickej kríze, ale tiež nedávny výrok odvolaného ministra zahraničia, Rastislava Káčera. Ten začiatkom februára vytiahol veľmi výbušnú... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme