Meteorológovia varujú! Kde si dať pozor na vietor a povodne?
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na severnom, strednom a východnom Slovensku sa môže v utorok na horách vyskytnúť víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého a druhého stupňa. V Tvrdošíne, Liptovskom Mikuláši a Michalovciach treba počítať tiež s rizikom povodní.

Výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách platí do 12.00 h pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Treba tam počítať s výskytom silnej až mohutnej víchrice. Výstraha prvého stupňa zase platí pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského, Košického a Žilinského kraja.

V Poprade a Kežmarku bude počas dňa veternejšie aj mimo hôr. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 120 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu druhého stupňa. Tá platí do 15.00 h.

V Tvrdošíne a Liptovskom Mikuláši hrozia pre snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný dážď povodne. Meteorológovia preto pre okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 21.00 h. Výstraha prvého stupňa pred povodňou naďalej platí aj v Michalovciach, predbežne do stredy (22. 2.) večera.

Robert Fico: Smeru treba zavrieť hubu! (VIDEO)
Hoci je strana Smer najsilnejšou parlamentnou politickou opozičnou stranou, neboli jej zástupcovia pozvaní do žiadnej z víkendových diskusných relácii, konštatuje Robert Fico. Ten má pre tento fakt jedno vysvetlenie – Smer má iné názory, ako tie,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik