Rusi ničia západné zbrane pre Kyjev
20 | 02 | 2023 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily zničili väčšinu vybavenia NATO na Ukrajine.

Ozbrojené sily Ruska zničili väčšinu vybavenia, ktoré Ukrajine poskytli krajiny NATO. Informuje o tom agentúra TASS, s odvolaním sa na tlačovú službu Zahraničnej spravodajskej služby.
Koľko dostali

Od decembra 2021dopravili  krajiny NATO na Ukrajinu 1 170 systémov protivzdušnej obrany, 440 tankov, 1 510 bojových vozidiel pechoty a 655 delostreleckých systémov. Podľa ruskej strany už bola väčšina vybavenia zničená. Ukrajina tiež dostala od krajín NATO 9 800 rakiet pre viacnásobné odpaľovacie raketové systémy, 609 tisíc protitankových nábojov a 1,2 milióna nábojov.

Americký prezident Biden v Kyjeve prisľúbil novú vojenskú pomoc ukrajinskému režimu
Spojené štáty americké vytvorili celú koalíciu štátov, aby poskytli Ukrajine bezprecedentnú vojenskú a finančnú pomoc. Uviedol to americký prezident Joe Biden, ktorý sa momentálne nachádza v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Šéf Bieleho domu... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Už sa míňajú...

Šéf amerického Pentagonu Lloyd Austin povedal, že západné krajiny od februára 2022 dodávajú Ukrajine zbrane v hodnote 50 miliárd dolárov. To viedlo k vyčerpaniu väčšiny arzenálu, najmä v Európe. Hlavným problémom je delostrelecká munícia, ktorej spotreba je kolosálna a výroba nie je schopná doplniť zásoby. V Európe už Zelenského vyzvali, aby používal muníciu hospodárnejšie, inak hrozí, že ozbrojené sily Ukrajiny zostanú úplne bez delostreleckej podpory.

Briti tiež napomínajú

Britský minister obrany Ben Wallace povedal, že konflikt na Ukrajine  ukázal zraniteľnosť obrany Európy a jej vyčerpanie v dôsledku dodávok zbraní do Kyjeva. Armády krajín Európskej únie podľa neho teraz "doplácajú" na roky, keď ich lídri ignorovali potrebnú úroveň pripravenosti a údržby zbrojných arzenálov.

Nemecko sa obáva

Nemecko tiež pomenovalo problémy západnej pomoci Ukrajine. Vojenská pomoc Ukrajine zo strany západných krajín je zameraná na „ukážku sily“ vo vzťahu k Rusku. Tento názor vyjadril nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Rusko sa chystá na ukrajinské mosty(VIDEO)
Ruský vojenský expert Knutov vyhlásil, že ozbrojené sily začnú udierať na mosty na Ukrajine. Ruská armáda môže čoskoro začať útočiť na ukrajinskú infraštruktúru, ako sú mosty a tunely na hraniciach s Poľskom. Pre noviny Moskovský komsomelec to... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme