Ján Baránek sa poriadne obul do TA3! TOTO im vyčíta
20 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Politické diskusie sú téma, ktorá zaujala analytika RNDr. Jána Baránka. Ten si tentokrát všíma neobjektivitu moderátora nedeľnej relácie V politike, ktorú moderuje Richard Dírer. Toho Baránek vníma,  ako „premotivovaného a aktivistického moderátora“.

Baránek ho kritizuje, že moderátor si nevšimol fakt, že už aj v „kolíske demokracie“ sa otvorene hovorí o škodlivosti „očkovania“. Podľa Baránka vďaka tomuto moderátorovi ta3 stráca na dôveryhodnosti spravodajskej televízie, čo si všíma aj poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Ta3 a jej moderátori pritom za arogantný prístup nie sú kritizovaní po prvýkrát.

Dezinformácia, veľmi populárne slovo

„Televízia TA3 dnes prerazila ďalšie dno. Resp. jej premotivovaný, aktivistický moderátor, ktorý namiesto toho, aby moderoval, usmerňoval a podsúval svoje názory. Nehovoriac o tom, že napríklad vo zvýšenej miere využíval slovo „dezinformačný(á)“. Tak napríklad, podľa neho je stále dezinformáciou spochybňovanie tzv. očkovania,“píše na sociálnej sieti Baránek.

Neinformovaný moderátor v spravodajstve?

„Toto indivíduum zrejme nepostrehlo, že v Kongrese USA sa dnes otvorene hovorí o fatálnych následkoch tohto „očkovania“ v súvislosti s vyšetrovaním bývalých vedúcich pracovníkov Twitteru, ktorí cenzurovali názory odborníkov upozorňujúcich na možné riziká očkovania. Zrejme si nevšimol ani to, že v tzv. „západných“ médiách sa už otvorene píše o škodlivých účinkoch „očkovania“ proti Covid 19 a pomenuvávajú sa korelácie medzi týmto „očkovaním“ a masívne zvýšenou nadúmrtnosťou na srdcovo-cievne ochorenia, nárast onkologických ochorení atď,“konštatuje Baránek na adresu Richarda Dírera.

Kto tu dezinformuje

Baránek vyvracia aj ďalšiu akože dezinformáciu o zasahovaní Rusov do predvolebnej prezidentskej kampane v USA v prospech Donalda Trumpa. Moderátorovi pripomína, že za túto lož, ktorú vypustil Clintonovej tím a zverejnili médiá, muselo prísť aj ospravedlnenie.

„Toto ale neprekáža aktivistickému moderátorovi manipulovať a klamať. Ukazuje sa, že kvalifikáciou na vykonávanie čohokoľvek nemôže byť iba comming out, ktorým sa v dnešnom svete dotyčný, žiaľ, stáva celebritou a chráneným druhom. Chránený, nechránený, takéhoto moderátora by som po relácii na hodinu vyhodil. Nehovoriac o zostave pozvaných hostí, kde jej časť klamlivo eufemisticky nazval „opozíciou“, čo bola pravda iba formálne, lebo názorovo išlo o jeden ideologický prúd tesaných nezmyslov, pomenovaných, mylne, faktami,“upozorňuje Baránek na ďalší problém – neobjektívny výber hostí.

Baránkovo odporúčanie

Politický analytik tiež nechápe, že spravodajská televízia na „namiesto informovania zavádza a robí aktivistickú politiku“. Podľa neho toto je po cenzurovaní Jeffreyho Sachsa, ďalší neakceptovateľný prešľap tejto televízie.

„Odporúčam aj vedeniu a redaktorom TA3, aby si pozreli videá z „grilovania“ exriaditeľov Twitteru v Kongrese USA, kvôli manipulácii  a cenzurovaniu "nevhodných" názorov na Covid a na "očkovanie" proti tejto chorobe. Lebo niečo podobné čaká aj ich,“varuje Baránek.

Bekmatov Ilieva NEŠETRIL: Arogancia, povýšenectvo a netolerancia...Si úplne MIMO MISU!
Politiku a spoločenské dianie sledujem denne, ale poviem úprimne, že už dávno som nezaregistroval takú koncentráciu arogancie, povýšenectva a netolerancie, akú predviedol v úvode posledného vydania relácie V politike Rastislav Iliev. A to všetko v... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Dírer v Ta3 nie je sám

Koncom novembra minulého roka inému moderátorovi tejto televízie – Rastislavovi Ilievovi, „písal list“ aj predseda hnutia Socialisti.sk, Artur Bekmatov.

"Je vrcholne pokrytecké klásť otázky, keď oproti Vám nesedí oponent. Keď si na ne vzápätí sám odpoviete. A svoj odpor k diskusii podčiarknete ukončením svojho konfrontačného monológu slovom: „Bodka!“," nepáči sa Bekmatovovi. Ten moderátora pozval do "zabudnutých regiónov", kde majú ľudia trošku iný pohľad na veci, ako niekto, kto zarába veľmi slušne a nemusí sa preto báť o to, ako prežije najbližšie mesiace on a jeho rodina.

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

VIDEO: TOTO nám vládne!
Kto si nedávno pozrel reláciu Na telo s Michalom Kovačičom, ktorej hosťom bol odvolaný premiér Eduard Heger (OĽaNO), ten sa možno veľmi smial, alebo svoje emócie dal na vedomie v slušnej spoločnosti nepopísateľným spôsobom. Premiérovi, ktorého v... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik