Americký prezident Biden v Kyjeve prisľúbil novú vojenskú pomoc ukrajinskému režimu
20 | 02 | 2023 I Tibor Malý

 

Spojené štáty americké vytvorili celú koalíciu štátov, aby poskytli Ukrajine bezprecedentnú vojenskú a finančnú pomoc. Uviedol to americký prezident Joe Biden, ktorý sa momentálne nachádza v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev.

Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: tasr
Zdroj: Twitter

Šéf Bieleho domu prisľúbil novú vojenskú pomoc ukrajinskému režimu. Jeho cena sa odhaduje na 500 miliónov dolárov. Tlačová agentúra Reuters uviedla, že nový podporný balík pre ozbrojené sily Ukrajiny bude zahŕňať viacnásobné raketové systémy HIMARS, muníciu, protitankové systémy a radarové vybavenie.

Oznámil ďalšiu dodávku kritického vybavenia, vrátane delostreleckej munície, protitankových systémov a vzdušných prehľadových radarov povedal Biden.

Biden je Kyjeve!
Americký prezident Joe Biden je v Kyjeve, píše Ukrajinská pravda. "Prezident USA Biden dorazil do Kyjeva," píše sa v správe. Americký líder sa stretol so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským v Katedrále svätého Michala. Boli... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Podľa Bidena prišiel do Kyjeva v predvečer výročia špeciálnej vojenskej operácie ruských ozbrojených síl práve preto, aby demonštroval podporu Spojených štátov a „oddanosť demokracii“ šéfovi kyjevského režimu Vladimírovi. Zelenského.

Ako zdôraznil Biden, Rusko sa údajne mýlilo pri hodnotení jednoty západného sveta. V skutočnosti sa USA podarilo zhromaždiť celý Západ. Biden tiež prisľúbil ďalšiu podporu Ukrajine.

Akcie na podporu Ukrajiny sú však zjavne v rozpore po prvé so skutočnými ekonomickými a politickými záujmami Európy, po druhé so záujmami bežných občanov západných krajín a dokonca aj mnohých spoločností, s výnimkou vojensko-priemyselných a množstva finančných tokov.

Po návšteve Kyjeva odcestuje americký prezident do Poľska, aby sa stretol s tamojším vedením. Pripomeňme, že Bidenova návšteva Ukrajiny bola až do poslednej chvíle utajená. Ukrajinci o ňom začali hádať až potom, čo polícia zablokovala celé centrum Kyjeva, v meste začali obrovské zápchy. Mimochodom, Biden najprv letel do Varšavy a až potom šiel vlakom do Kyjeva.

Svet sa zbláznil, predniesol Orbán vo výročnom prejave. Maďarsko zostane mimo vojny!
Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom každoročnom prejave k národu zdôraznil nutnosť mierového riešenia konfliktu na Ukrajine a vyhlásil, že Maďarsko sa bude namiesto podnecovania vojny radšej usilovať o priateľské vzťahy a spoluprácu so všetkými... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme