Zelenskyj a jeho bunker(VIDEO)
20 | 02 | 2023 I Milan Laca

Reportér Times sa oboznámil so situáciou v Zelenského bunkri.

Reportér z novín napísal o situácii v Zelenského bunkri a jeho kancelárii na Bankovej ulici.  Britské noviny Times uverejnili článok, v ktorom opisuje život v bunkri.

Zainteresovaní povedali

Podľa denníka jeho novinár odcestoval do Kyjeva a o bunkri hovoril s menovanými  ukrajinskými predstaviteľmi oboznámenými s režimom v kryte. Medzi zdrojmi informácií sú aj Zelenského poradca Oleksandr Rodňansky  a minister pre agrárnu politiku Mykola Solsky.

Do roka vyhrajú, možno aj skôr!
Prezident Volodymyr Zelenskyj verí, že rýchle víťazstvo Ukrajiny s oslobodením všetkých okupovaných území je možné. Vyhlásil to v prejave na mníchovskej bezpečnostnej konferencii, informuje korešpondent "European Pravda" z Mníchova... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Milan Laca
Písne strážia
Kontrolné stanovištia s ozbrojenou strážou sú na každej ulici v okolí areálu Zelenského kancelárie. Prístup majú len tí, ktorí majú príslušné doklady a pas. Vojaci žiadajú od občanov tajné heslá, ktoré sa menia každý deň. "Často nezmyselné frázy, ktoré by Rusi ťažko vyslovovali," uvádza sa v článku. V samotnej budove nie sú zapnuté svetlá a sú zatiahnuté závesy, píšu noviny.
Tajomstvápodzemného Kyjeva, bunkre a tunely pod Radou.

Ako dlho tam sú
Po začatí "ruskej špeciálnej operácie",  boli podľa autora hlavní predstavitelia ukrajinskej vlády  umiestnení do podzemných bunkrov. Podľa jedného zo zdrojov denníka sa pôvodne plánovalo, že zostanú v podzemí týždeň. Noviny však píšu, že Zelenskyj a jeho asistenti žili v bunkroch „vyše dvoch mesiacov“.
Utajenie 
Každý, kto bol so Zelenským v bunkri, musel podpísať zmluvu o mlčanlivosti. Dokument zakazuje šírenie informácií o dispozícií objektu, jeho umiestnení, vybavenosti, nachádzajúcej sa v bunkri, či dokonca strave v ňom podávanej. Zelenského tím, ktorý bol izolovaný, bol informovaný o podrobnostiach konfliktu v krajine cez telefóny iPhone. Jeden z ukrajinských predstaviteľov denníku povedal, že sa raz v noci rozhodol vyjsť z úkrytu a navečerať sa v reštaurácii. Fotografiu poslal nemenovanému ukrajinskému poslancovi, na čo ten reagoval nadávkami. Neskôr prišiel do reštaurácie aj poslanec, objednal burger a jedlo pre ostatných obyvateľov bunkra.
Ani bunker nepomôže?

Volodymyr Zelenskyj utrpí zdrvujúcu porážku a zopakuje osud Adolfa Hitlera, povedal bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter. „Adolf Hitler tiež fantazíroval o tom, ako vyhrá veľké víťazstvo, ale nie ako sa to skončí,“ povedal Ritter v rozhovore pre YouTube kanál Judging Freedom. Vyhlásil, že ukrajinská armáda je v kritickej situácii, takže to najlepšie, čo teraz môže Zelenskyj urobiť, je opustiť krajinu.

Soros o vojne: Víťazstvo Ukrajiny bude znamenať ROZPAD Ruska!
Americký miliardár maďarského pôvodu George Soros sa vo štvrtok vyjadril, že prípadná porážka Moskvy vo vojne na Ukrajine by viedla k rozpadu "Ruskej ríše". To by podľa neho postsovietske republiky iba uvítali, píše portál dnes24.sk. „Krajiny... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme