Záhada slovenského „Bermudského“ hlasovacieho trojuholníka
19 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Väčšia záhada ako čínsky balón. Všetci politici boli za júnový termín (niektorí aj za májový), ale koaličný valec vybral termín septembrový. Dokonca aj mainstream je zrazu za júnový termín, hoci ten predčasné voľby odmietal a priori. Aj prezidentka bola za maximálne júnový, no napokon tu máme ten septembrový. S jej súhlasom.

To je minimálne na zorganizovanie kongresu svetových záhadológov, a to ešte do jari a na Slovensku. Už aj Šimečkovci zrazu vyčítajú svojej prezidentke, že mala trvať na júnovom termíne, hoci ešte donedávna ju oslavovali, že aký "fajn kompromis vymyslela" so súhlasom k septembru. To sa logicky nedá nijak vysvetliť, presne tak, ako sa doteraz nepodarilo vysvetliť fenomén naraz zmiznutej letky vojenských lietadiel nad Bermudami.

Argumenty typu májová bryndza

To, že rad-radom poslanci koalície defilujú pred kamerami spravodajských televízií so svätuškárskymi vysvetleniami, že oni by volili aj v júni, „ale dohoda nepustila“, lebo „taká bola dohoda“. Aká ? Koho? Medzi kým? O čom? A najmä za čo a pre koho bolo to "za čo"? Odohral sa tu pred našimi očami najväčší kšeft predčasne skráteného volebného obdobia a nikto nič? NAKA nikomu nevyráža ráno o štvrtej dvere, Matovič, najznámejší to antikorupčník je ticho ako voš pod chrastou a už ani nehovorí, že má na Sulíka to, čo má, a že všetci uvidíme, čo to má, pravda, až keď to uvidíme. Že by májovú bryndzu na halušky ročník 2023? A čaká až do apríla, mesiaca to májovej bryndze?

Parlament ide v sebazničujúcom režime

Ani trošku sa nezdá, že by jeho rokovania riadili predsedajúci schôdzí, tí sú tam iba na vyhlasovanie prestávok, grémií, porád klubov a otŕčanie palcov buď smerom dolu, alebo hore. A gongovanie. Nedávno jeden z nich na zvolávacích gongoch zahral takmer celú Osudovú. Piatu Beethovenovu. Symfóniu. Kollár, zjavne vediac prečo, ako šialený vrieska do mikrofónu, že schôdza sa skončila o „štrnásť nula nula, nie, oprava, o štrnásť nula jedna“ A Robert Fico, ktorý chce podať o štrnásť nula dva ešte procedurálny návrh, už tak nemôže urobiť. „Pán poslanec, už nie je schôdza, nerokujeme, schôdza sa skončila štrnásť nula jedna“, argumentuje ako medzi debilmi predsedajúci.

Kultúra „tebaneúcty“ bez sebaúcty

Vtipne a trefne to vyjadril bývalý ústavný právnik radoslav Procházka pre mainstreamový titul, keď povedal, že „premiér tu hľadá kultúru sebaúcty“.

Lenže, vyťahané tepláky nie sú prejavom sebaúcty. Ani texasky na poslancovi v rokovacvej sále Národnej rady Slovenskej republiky. To je „iba“ jasná neúcta, k sebe, k premiérovi, k celému národu. „Mám vás v paži muckovia“. A basta. A vôbec, malý rýchlokurz sebaúcty: „Hosť príde do kaviarne. Za chvíľu je pri ňom čašník a povie. „Dobrý večer, pane, čo si dáte?“ nasleduje odpoveď: „Dones mi presso a minerálku!“ Nezdá sa vám, že takéto niečo počujeme až príliš často? Aj to je prejav zníženej sebaúcty. A prečo? Odpoveď hosťa, ktorý si váži sám seba, a tým aj iného, bude určite iná. „Dobrý večer, pán vrchný, dám si presso...“ Takáto odpoveď nie je iba prejavom slušnosti, dobrej výchovy, ale aj prejavom vyrovnanej sebaúcty. Ako si vážime sami seba, tak si vážime aj iného, v tomto prípade čašníka. Čašník nie je otrok.“ Ani občan, ani opozičný poslanec, jeho zástupca v parlamente. Ak hľadáme, ako premiér, sebaúctu, vážime si aj občanov. A aj tých s iným názorom, ako káže rodná strana.

Chýba im už len legálny Lavrentij Pavlovič (alebo ani nechýba)

Zvaný Berija. Od roku 1931 viedol centrálny výbor Komunistickej strany Gruzínska (vymeňte si to za slovenskú koaličnú radu) a stal sa blízkym priateľom J.V. Stalina (vymeňte si Stalina za kohokoľvek z predstaviteľov koaličnej rady), ktorý v ňom mal úplnú dôveru. V krajine vďaka svojej brutálnej politike získal neobmedzenú moc. Bol hlavným vykonávateľom čistiek. Osobne vydával rozkazy na zatýkanie i vykonanie početných popráv. Okrem toho, vydal i početné rozkazy k zatknutiu pracovníkov komunistickej strany a NKVD, ktorí neboli nijak podozriví. Vydal tiež rozkazy, podľa ktorých mali byť zastrelení všetci zatknutí, ktorí nechceli spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Nikoho vám to naozaj nepripomína? Nikoho z tých čo s penou na ústach vykrikujú, ako „všetkých treba do septembra pozatvárať“? Alebo, aspoň tých, ktorých stihnú? Ak nie, potom je so Slovenskom Amen.

Parlament sa utrhol od rozumu, ide výlučne v réžii šialencov
Keď sa od tlačného remorkéra na Dunaji utrhne nákladný čln, ide o ohrozenie najvyššieho stupňa. Nikým nekontrolované plavidlo strháva po prúde so sebou všetko, čo mu stojí v ceste. Ak sa utrhnú šialení poslanci od prezidentkinej či opozičnej... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik