Odvážne vyhlásenie Andreja Stančíka! Vie, kde Slováci žiť nechcú!
19 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Slováci v Rusku žiť nechú, v USA áno," odvážne vyhlásil na sociálnej sieti Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí.

"Keď si človek číta komentáre na Facebooku, povedal by, že pre Slovákov je Rusko najlepšie miesto pre život. Veď je to mocné dubisko, kde vládne osvietený vládca a zajtra tam znamená včera. Rusko je predsa múdre, krásne a vyspelé. Zdá sa, že v Rusku žije mohutná komunita Slovákov, ktorá na Facebooku šíri zvesti o zemi zasľúbenej a preto sa Putin teší takej podpory, zatiaľ čo zo Západu Slováci húfne utekajú preč," uviedol hneď v úvode príspevku Andrej Stančík.

"Ibaže by to tak nebolo a drvivá väčšina Slovákov žijúcich v zahraničí mieri práve na ten “prehnitý” a nenávidený Západ," dodal.

Stančík si aj zapolemizoval o tom, čo je výhoda Západu.

"Výhoda tohto Západu (okrem neporovnateľne vyššej životnej úrovne, akú má Rusko) je aj to, že ak na Facebooku označujete vládu za “vlastizradcov” a vyhrážate sa im, dostanete lajčiky od podobne zmýšľajúcich ľudí, zatiaľ čo v Rusku by ste s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi zdieľali väzenskú celu," myslí si štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí.

Podľa Stančíka to nie sú len Slováci.

"Osobne poznám mnoho Rusov, ktorí žijú na Slovensku a odmietajú Putina. Dokonca sa sami zapájajú do pomoci Ukrajine a sú to vzdelaní, inteligentní a pracovití ľudia, ktorí by v normálnom Rusku predstavovali elitu, no Putin ich vyhnal a elitami dneška sú Kadyrov a Prigožin. Vážia si slobodu a možnosti, ktoré tu majú a krútia hlavou, keď počúvajú reči Slovákov, ktorí velebia Putinovo Rusko, pred ktorým milióny Rusov utiekli," uviedol tiež na sociálnej sieti.

“Voľby nohami” teda dopadli jasne. Ľudia chcú žiť tam, kde môžu prosperovať, kde je sloboda a kde majú možnosti naplno využívať svoj talent a schopnosti. Logicky by sme sa mali inšpirovať krajinami, kvôli ktorým Slováci opúšťajú domov," myslí si Stančík.

Úlohou politikov podľa neho na Slovensku by malo byť približovať sa práve týmto krajinám a jasne sa hlásiť k Európe a Západu, nie velebiť režim, v ktorom Slováci žiť nechcú a ani nebudú.

"Predtým, než ma tu niekto obviní z rusofóbie, tak by som len rád skonštatoval, že po rusky viem, mám rád ruskú históriu, kultúru a literatúru a po rusky som prečítal najzásadnejšie diela ruských klasikov. To ale neznamená, že schvaľujem Putina a jeho režim," dodal ešte v závere príspevku na sociálnej sieti.

Poprask v USA! Záhadné objekty? Strela za 400 tisíc možno zostrelila balónik za 12 dolárov
Jedným zo zostrelených objektov mohol byť neškodný pikobalón. Illinoiský hobby klub nahlásil, že sa im jeden stratil v rovnakom čase a oblasti, kam letectvo strely vyslalo. Cena pikobalónu začína na 12 dolároch, strela Sidewinder stojí 400 tisíc... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik