Najväčšiu humanitárnu pomoc v histórii SR odovzdal veľvyslanec Rosocha
19 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Symbolický šek v hodnote viac ako 6,2 milióna eur odovzdal 17. februára veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade Fedor Rosocha predsedníčke vlády Srbskej republiky Ane Brnabičovej. Najväčšia humanitárna zbierka v histórii Slovenska pozostáva z 321.060 vakcín proti ochoreniu COVID-19.

V nedeľu o tom TASR informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Najhodnotnejšia humanitárna zásielka v histórii Slovenska pozostávajúca z 300.000 dávok vakcín prispôsobených variantu omikron a 21.060 dávok vakcín určených na základné očkovanie od výrobcu Pfizer/BioNTech dorazila do Srbska už v januári a v súčasnosti prebieha jej podávanie v zdravotníckych zariadeniach.

"Zdieľanie vakcín z vlastných zásob je prejavom solidarity a odhodlanosti Slovenska pomáhať partnerom v čase krízy. Slovensko sa aj týmto spôsobom pridalo k iniciatíve EÚ zameranej na podporu partnerských krajín v boji proti pandémii v rámci iniciatívy Team Europe," uviedol Rosocha.

"Chcem sa poďakovať Slovensku za túto mimoriadne dôležitú pomoc. Vždy je skvelé vidieť, keď sa partneri dokážu podporiť a spoľahnúť sa na seba v ťažkých časoch," dodala Brnabičová. Očkovacie látky boli Srbsku poskytnuté ako súčasť oficiálnej rozvojovej pomoci SR pod značkou SlovakAid na podporu boja proti pretrvávajúcej pandémii ochorenia COVID-19. Cieľom je prispieť k zvýšeniu odolnosti a kolektívneho zdravia populácie.

Darovanie vakcín je výsledkom úzkej spolupráce Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Veľvyslanectva SR v Belehrade, Ministerstva zdravotníctva SR a Úradu vlády Srbskej republiky.

Lovašova silná lekcia "novinárom"
"Málokto si už dnes spomenie na Dušana Slobodníka, bývalého poslanca Mečiarovho HZDS. Pri každej príležitosti ma upozorňoval, že som nevzdelané ucho. Hneval som sa preto naňho. Teraz cítim potrebu povedať: „Mali ste pravdu, pán Slobodník. Nemal som... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik