Kadyrov chce vlastnú armádu!
20 | 02 | 2023 I Milan Laca

Kadyrov hovorí o  plánoch na vytvorenie vlastnej súkromnej vojenskej spoločnosti. 

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov oznámil svoj zámer vytvoriť súkromnú vojenskú spoločnosť,  keď skončí prácu v štátnej službe. Napísal  to na svojom kanáli Telegram.

Je presvedčený

"Teraz môžeme s istotou povedať, že spoločnosť Wagner dokázala svoju účinnosť vo vojenskom pláne a urobil hrubú čiaru za rečami o potrebe súkromných vojnských jednotiek. Tento druh vojska je nepochybne potrebný. Vážne mám v pláne, po ukončení mojej práce v štátnej službe, súťažiť s naším drahým bratom Jevgenijom Prigožinom a vytvoriť súkromnú vojenskú spoločnosť. Myslím si, že všetko bude fungovať,“ napísal Kadyrov.

Vyslanec Kremľa pri OSN: Rusko nemalo na výber! Len sa bránime, keď Západ chce zničiť našu krajinu
Kremeľský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia týždeň pred výročím ruskej invázie na Ukrajinu tvrdí, že Západ je poháňaný odhodlaním zničiť Rusko. Nemali sme inú možnosť, ako brániť našu krajinu – brániť ju od vás, aby sme bránili našu identitu a... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Úspechy

Kadyrov poznamenal, že súkromná vojenská spoločnosť Wagner bola schopná dosiahnuť pôsobivé výsledky v zóne "špeciálnej vojenskej operácie". "A to aj napriek tomu, že jej útočné brigády vždy prevzali mimoriadne náročnú časť práce. Napriek všetkým ťažkostiam Wagner dosiahne svoj cieľ v každej situácii," napísal čečenský vodca. 

Čečenskí vojaci v Mariuopole

Orbán: Začalo to prilbami...teraz tanky a bojové lietadlá a čoskoro budeme počuť o takzvaných mierových jednotkách
Je zrejmé, že ruská armáda nie je v stave, aby mohla napadnúť Severoatlantickú alianciu a ešte dlho v takom stave nebude, vyhlásil v sobotu predseda maďarskej vlády a predseda vládnej strany Fidesz Viktor Orbán vo výročnom prejave o stave krajiny v... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme